Hamilton Advokatbyrå KB

Hamngatan 27, Stockholm

Information
Advokatbyrån Hamiltons lokaler i anrika Sverigehuset av Sven Markelius på Hamngatan 27, har uppdaterats för att förmedla en samtida, nordisk känsla som utstrålar återhållsam, representativ exklusivitet och upplevs samtidigt som personlig. Stort fokus har lagts på materialval och specialritad inredning med hög detaljering. Den nya, tidlösa inredningen samspelar med den bärande, delvis K-märkta, strukturen. Golv- och väggfast inredning av trä och sten smälter samman till en enhet. Den öppna, ljussatta ytan med glastak och kommunikationsstråk utgör hjärtat i lokalen, där det nordiska ljuset framhävs året om. Möblerna är av klassisk design i kulörer som samspelar till en hållbar helhet.

För att framhäva den juridiska expertisen och rådgivning av högsta kvalitet har stort fokus lagts på materialval, både i byggnaden och för inredningen. Delar av byggnaden på Hamngatan i Stockholm är dessutom kulturminnesmärkt, vilket krävde att vissa befintliga element i lokalen bevarades.

Ett personligt avtryck och en ”wow”-upplevelse skapades genom att låta golv- och väggfast inredning av trä smälta samman till en återhållsam enhet. För att förhöja känslan av exklusivitet har bänkar av trä klätts in i sten.

Alla möbler är av hög kvalitet med hållbar design. Möblernas kulörer har valts utifrån Hamiltons varumärke; mörkt blå, kall grå och amber. Färgerna har satts samman för en omhändertagande framtoning och för att skapa ett tredimensionellt grafiskt program. Ljusare gråblå och mörkare gråblå samspelar till en helhet.

Den öppna ytan med glastak har gjorts så ljus som möjligt för att framhäva det nordiska ljuset. Vintertid ges ett välkomnande ljus i lokalen med hjälp av belysning bakom perforerad plåt.

En varm känsla uppstår med miljöbelysning utplacerad på skåp och golv. Vaser med snittblommor möjliggör att växla känslan mellan de nordiska årstiderna. Doftljus i entrén ger ytterligare en personlig och exklusiv upplevelse för besökare.

Kvm: 560 kvm, vån 7-8
Antal medarbetare: ca 100
Arkitekt: Charlotta Holmgren, Strategisk Arkitektur
Fotograf: Jason Strong

Motivering
Lokalerna förmedlar en samtida, nordisk känsla som utstrålar återhållsam, representativ exklusivitet som samtidigt upplevs som personlig. Här ges en wow-upplevelse i finstämt samspel med byggnadens historia.


Dela den här sidan