Veidekke

Vävaregatan 21, Plan 4, 222 36 Lund, Lund

Information
Veidekke grundades i Norge år 1936 och är idag ett av Skandinaviens största bygg- och anläggningsföretag. För våra nya lokaler i Lund så tog vi tillsammans med BSK Arkitekter fram ett koncept som knyter ihop företagets historia och framtid. Genom inredning som knyter an till bolagets rötter likväl som kraften i nyskapandet.

För att skapa variation och förstärka temat i lokalerna har mötesrummen utformats utifrån konceptets ledord; Urbant och Fjord. Medan Fjord får ett lugnare uttryck med sobra färger och organiska former, kontrasterar de Urbana rummen som har lite mer ”edge” med färgkontraster och mer dynamik i moderna former.
Kontorslandskapet har en dämpad och lugn atmosfär med toner som knyter an till den norska naturen och fjordarna. För att skärma av ytan har arkitekterna jobbat med textil avskärmning och inredning – för att mjuka upp och skapa en ombonad känsla.

I kontorets samlingspunkt, pentryt, förlängs receptionen in till en inspirerande och mysig miljö med plats för stora möten och skön avkoppling. Platsen är perfekt för att avnjuta sin lunch och umgås med sina kollegor. Hållbara material som betong och trä i samklang med skinn och kopparfärgade detaljer ger en extra kick åt konceptet.

Projektslut: 2018
Yta: 1000 kvm
Arkitekt: BSK Arkitekter
Fotograf: Felix Gerlach

Motivering
Vi arbetar idag på en mycket dynamisk arbetsplats som vi också anser vara Sveriges snyggaste. De mjuka organiska formerna i kombination med det detaljrikt synliga hantverket som möter upp det urbana, det som Veidekke står för idag och arbetar för, skapar tillsammans med de blå toner som knyter an till den norska naturen och fjordarna en sober och lugn atmosfär på kontoret.

”BSK Arkitekter har verkligen lyckats identifiera designelement som hör till Veidekkes norska arv. De har komponerat en kontorsmiljö som inte bara är trivsam och ger energi till våra medarbetare utan också speglar vårt arbetssätt. Kollektiv intelligens. Involverande krafter.”
-Jens Ekelund Rosberg, Regionchef på Veidekke.


Dela den här sidan