Sandvik Coromant IT

Mossvägen 10, Sandviken

Information
Sandvik Coromant omvandlade en serverhall och ventilationsrum till ett aktivitetsbaserat kontor i två våningar om totalt ca 1000m2. Lokalerna genomgick en omfattande renovering till ett modernt kontor med tekniska- och ergonomiska lösningar med stort fokus på arbetsmiljö. Inflyttningen för de 100 medarbetarna på IT avdelningen genomfördes i juni 2019 efter ett års renovering. Lokalerna utformades i nära samarbete mellan byggprojektet och IT-organisationen.

Verksamheten påbörjade sin förändringsresa utifrån frågeställningen “Vad behöver du under en arbetsdag för att genomföra dina arbetsuppgifter?”. Det aktivitetsbaserade kontoret omfattar tre olika arbetszoner med mjuka övergångar och som speglar företags varumärke med en skandinavisk och högteknologisk design.

Zonen Lounge är en öppen, komfortabel och livlig miljö. En zon för samverkan med kollegor via personliga eller virtuella möten.
Zonen Collaboration är en öppen, lugn miljö. En plats att arbeta individuellt eller samarbeta med kollegor. Normal samtalston och man använder headset vid deltagande i digitala möten eller telefonsamtal.
Zonen Focus är en avskild, lugn och tyst miljö. Koncentrerat arbete med ljudlöst läge på mobil och dator. Digitala kanaler används för att komma i kontakt med de som arbetar i Fokus zonen.

En härlig miljö med mysfaktor har skapats med hjälp av inredningen i form av olika materialval, belysning, ljudabsorbenter samt färgsättning. Inredningstankarna har fokuserat på funktionalitet, kreativitet och digitalt samarbete. Därmed har man integrerat tekniska lösningar som stödjer både den globala organisationens behov samt arkitektens vision för kontoret.

Fotograf: Fredrik Halling, Sandvik Coromant

Motivering
Ett aktivitetsbaserat kontor med hög närvaro och specifika krav för att stödja flera olika roller inom IT. Utvecklare, chefer, programmerare och projektledare arbetar tillsammans i en lokal med utformning som stödjer såväl samarbete i personliga samt digitala möten.

Kontoret visar vilka möjligheter som skapas när man kombinerar funktion och interiör – allt medarbetarna behöver under en arbetsdag finns på denna yta.






Dela den här sidan