Mycronic

Nytorpsvägen 9, 183 03 Täby, Stockholm

Information
Det svenska high-tech företaget Mycronic har varit verksamt inom elektronikindustrin i mer än 40 år och är idag ett av världens ledande företag för utrustning för elektronikproduktion och bildskärmstillverkning och är representerade i mer än 50 länder.

Huvudkontorets byggnad är komplex och med flera ut- och ombyggnationer under 60-90-talen så har interiörens så viktiga röda tråd tappats bort. För att skapa enhetlighet och tydlighet vad gäller lokalens utformning och hur man uppfattar Mycronic´s varumärke så behövde en omfattande upprustning av lokalerna utföras.

Sedan 2017 har vi tillsammans med BSK Arkitekter utvecklat en interiör identitet som går hand i hand med företagets tekniska och marknadsmässiga profil. Visionen var att skapa en arbetsplats som ger ett enhetligt och harmoniskt intryck, genom en långsiktigt hållbar process. För att bli ett kontor som lockar till sig den bästa arbetskraften.
Kontoret omfattar 450 arbetsplatser, en matsal, ett stort antal konferensrum och sociala ytor om totalt ca 7 000 kvm.

Projektslut: 2019
Yta: 7 000 kvm
Arkitekt: BSK Arkitekter
Fotograf: Fredrik Laihonen

Motivering
Anledningen till att vi nominerat vårt kontor till Sveriges snyggaste är för att vi anser oss ha ett kontorslandskap utöver det vanliga. En plats där träffsäkra val av textilier, färger och former lyfter rumsligheterna i hela byggnaden och skapar en klar igenkänningsfaktor över alla plan.

I utformning och färgval har husets kvalitéer och karaktär noga övervägts. Vi har tillsammans med BSK Arkitekter tagit tillvara på befintligt och tillfört nytt som talar high-tech, innovation och bra arbetsmiljö. Det är tydligt att företagets anställda trivs på deras upprustade arbetsplats då positiva spontana kommentarer väller in.

Genom stor vikt på återbruk och upprustning av möbler, glaspartier och armaturer har vi beaktat naturvärden samt företagets egna kulturella och historiska värden. Tillsammans bygger det en helhet som ger Mycronic en tydlig identitet.


Dela den här sidan