Consid AB

Södra Kungsgatan 1, 371 30 Karlskrona, Karlskrona

Information
Vi har valt att nominera Consid Karlskrona till Sveriges Snyggaste Kontor 2019. Detta är för oss en självklarhet då vi anser att kontoret utmanar ramarna för vad ett ”snyggt” kontor anses vara. Men varför behöver ett kontor vara snyggt egentligen? Är det så viktigt? Kan det verkligen bidra med att folk känner sig mer avslappnade, får mer innovativa idéer samt i slutändan kunna leda till goda affärer och en mer expansiv tillväxt?

För oss är svaret på frågan ett ruggande JA. På Consid är vi av uppfattningen att ett kontor kan bidra med mer än tråkiga kopieringsrum, opersonliga lunchutrymmen, sterila kontorsplatser och kalla konferensrum.

Consids kontorsupplevelse börjar redan utanför porten. Vi har nämligen, olikt många andra kontor, hyrt in oss och totalrenoverat en hel fastighet, mitt på en malmgård, i centrala Karlskrona. Till utsidan möts besökaren, medarbetaren eller kunden av en mintgrön villa, uppförd 50 meter från metropolens huvudgata och stadens torg.

Villan har tre våningar och utgörs av totalt 390 kvm. Kontoret har med andra ord en egen ytterdörr, egen huvudentré, egen hall, egen källare och egna innertrappor etc.

Vid första anblick, efter att man klivit in genom kontorets ytterdörr, går det inte att ta miste på att kontoret skiljer sig från många andra. Bottenvåningen består av en varmt välkomnande entré, därefter en större lounge med härliga, moderna och bekväma soffmöbler samt ett trivsamt vil/samtalsrum gömt bakom en dörr i bokhyllan. Husets kök är utrustat med allt du kan behöva för att både laga trerättersmiddagen men även för att baka dem nygräddade morgonfrallorna. På bottenvåningen finns även ett stort funktionellt konferensrum som agerar matsal vid vissa tillfällen.

Det är på kontorets övreplan som man finner samtliga 21 kontorsplatser utplacerade. Utöver det finns även tre konferensrum som är väl tekniskt utrustade med lyxig möblering och tillförlitlig ljudisolering.

Kontoret har även sin egen källare. Där finns spautrymmen med infrabastu och duschar, traditionella förvaringsutrymmen men också ett väldigt speciellt konferensrum som vi lämnar till er att få besöka och se på̊ riktigt. Totalt finns fyra badrum och toaletter på kontoret.

Fastigheten har, i sig, en spännande historia då ursprungshuset brann ner i den stora stadsbranden år 1790 och nuvarande hus hittades 17 mil bort i den mindre tätorten Figeholm. Ett år senare monterades huset ner och fraktades sjövägen för att återbyggas där det nu står. Fastigheten har fungerat som kyrksal och skola för den Tyska församlingen som fanns i Karlskrona fram till 1846 då huset byggdes om till bostad till Kyrkoherden i Stadsförsamlingen – därav husets namn, Prästgården.
Fastigheten blev tillgänglig för Consid hösten 2018 och en stor totalrenovering påbörjades kort därefter tillsammans med fastighetsägaren och Consid. Nu, drygt ett halvår senare, har Consid äntligen fått flytta in i deras spillrans nya lokaler. Det är inte alltid lätt att fånga unika miljöer på bild men vår fantastiska fotograf Hedvig Hägglöf har gjort ett gediget arbete med att fotografera kontorets godbitar.

Motivering
Consid är ett företag som sällan rör sig innanför den traditionella boxen och bolaget strävar ständigt efter att vara nationellt ledande på att skapa mötesplatser där innovativa idéer, nya visioner och drömmar enkelt kan formas. För oss har det därför varit en självklarhet att ha attraktiva och trivsamma arbetsplatser med en medveten stil och kvalitet. Det anordnas regelbundet olika typer av event i lokalerna och medarbetaren får mer än gärna använda kontoret för privat bruk efter arbetstid.

- Vi är otroligt stolta att få ha skapat en plats ditt medarbetaren längtar att få komma. Där lokalen, i sig, bidrar till att arbetet känns viktigt, värdefullt och inspirerande. Vi tror att det finns ett samband mellan att ha ”snygga” lokaler och kollegorna känner en ”the-sky-is-the-limit-känsla” samt att ingenting är omöjligt att åstadkomma, säger Patrik Hall, platschef på Consid Karlskrona.

Målsättningen med lokalernas utformande är att inspirera till att tänka nytt, stort och fritt. Samt att förmedla snabbrörlighet, innovation och entreprenörskap. Den huvudsakliga idén bakom kontoret har varit att skapa ett hem – en plats där människor kan komma som dem är.

- Det har varit en ära att få vara en del av det här projektet. Vi har fått vara med och förvandla en gammal prästgård till ett modernt och stilrent tech-house. Jag är väldigt tacksam, stolt och glad över resultatet. Av alla projekt som jag någonsin varit involvera inom måste jag medge att detta är ett av dem finaste kontoren jag någonsin varit med och skapat, säger Elisabeth Lejon, ansvarig designer och inredare.

Sammanfattningsvis går det att konstatera att Consids lokaler både är snygga och inspirerande. Dess moderna stil i kombination med att man valt att bevara fastighetens antika och klassiska ursprung är unikt. Men detta sagt nominerar vi med stolthet Consid Karlskrona till utmärkelsen ”Sveriges Snyggaste Kontor 2019”.

Omröstningen har avslutats

Dela den här sidan