Consid AB

Östra Storgatan 3, Nyköping

Information
Den grundläggande filosofin bakom Consids inredningskoncept har alltid varit att skapa en attraktiv destination, för både medarbetare och kunder. En destination och mötesplats som utgår ifrån våra mänskliga behov av att skapa, umgås, koppla av och fokusera. För att gestalta detta har hemmet varit en förebild. Ett stort varmt trivsamt hem med plats för livets alla behov. Med den förebilden inkluderar vi även de små detaljerna som böcker, vackra föremål, kuddar, tavlor, växter och krukor, ja allt som skapar ett hem!

Allt eftersom inredningskonceptet har utvecklats har köket, precis som i hemmet, fått en mer central roll. Här ska du kunna baka ditt bröd eller dina bullar, bjuda på din favoritgryta eller ordna en vinprovning. I Nyköping finner du därför en stor spis och ugn i det öppna köket, med vardagsrum på ena sidan och matrum på andra. Lounge-ytorna för umgänge och gemenskap skapar kreativitet och ger ergonomisk variation till arbetet vid ett skrivbord.

Materialen och färgsättningen går i mörka trägolv och en ljus varmgrå ton på väggarna. Textilier och gardiner skapar inramning och ljuddämpning men bidrar också till en mjukhet. Genom att skapa en klassisk miljö får vi också en hållbar miljö, som inte känns daterad utan kan byggas vidare på när kontoret växer och utökas med fler kvadratmeter.

Beroende på vilka arbetsuppgifter du har, väljer du den plats och det skrivbord som passar ditt projekt. Här har vi skapat rum för arbetsgrupper om 4-6 personer kombinerat med ett öppnare landskap. Tillgång till tysta rum och små mötesrum är ett viktigt komplement. Förutom att tillgodose grundläggande funktioner i arbetsmiljön är varje medarbetares mentala upplevelse och stolthet över sin arbetsplats den stora vinsten.

Inflyttningen skedde mars 2021.

Fotograf: Axel Bjerkland.

Motivering
Consids kontor om 340 kvm i Nyköping kombinerar den moderna arbetsplatsen med en hemtrevliga känsla, genom en tidlös och inbjudande arkitektur. Kontorets olika miljöer öppnar upp för kreativitet, ger energi men bjuder likväl in till avkoppling. Det är ett kontor där man fullt ut har tagit tillvara på byggnadens originalarkitektur och utformat det till ett toppmodernt kontor där medarbetare vill vara och umgås kollegor emellan, men även bjuda in släkt och vänner för en middag, ta en paus från stadens myller eller bjuda in till festligheter.

Omröstningen har avslutats

Dela den här sidan