Wise Group AB

Linnegatan 87, Stockholm

Information
2000 kvm, inflyttning november 2020
Fotograf: Erik Lefvander
Townhousemiljö från år 1886 som skräddarsytts för att skapa ny historia under Wise Groups flagg, välkomna till House of Wise!

Motivering
House of Wise förkortas lämpligt nog ”HOW” – en plats som frigör skapande, samarbete och potential för ständig utveckling i praktiken. Här får 6 HR- och rekryteringscentrerade specialistbolag utrymme att stärka sin identitet och affär via flexibelt utformade ”bolagsateljéer” samtidigt som det skräddarsydda konceptet erbjuder flera ytor där bolagen uppmuntras till både kulturellt och kommersiellt utbyte. Precision in på detaljerna kring var kaffemaskiner, mikrovågsugnar, lounger och personliga skåp är placerade skapar sömlösa flöden och spontana interaktioner.

I ”Honesty Café” kan medarbetare till självkostnadspris njuta av en frasig croissant som dagligen levereras från klimatsmarta grannen och partnern K-märkt. Här kan man också hämta hem en påse kopmposterad Wisejord, ett resultat av det välplanerade sophanteringssystemet där jordmaskinen är en komponent för att stimulera att odla nytt.

Lokalen har utrustats med podstudio, digital signage som gör det enklare att hitta rätt, bibliotek, välisolerade samtalsrum för intervjuverksamheten och loungen som är samlingspunkten dagen igenom, både som mötes- lunch - event- och arbetsplats. Gemensamt för konceptet som tagits fram i samarbete med arkitektbyrån Koncept och många engagerade medarbetare är att maximera effekten per kvm genom att göra rummen multifunktionella och flexibla för att snabbt kunna ställa om i takt med att behoven förändras, och att inspirera medarbetare och gäster att nyfiket utforska nya arbetssätt.
Det finns flera touch-down-platser placerade runtom i huset, exempelvis i den centralt placerade storslagna trappen som gör hissarna sekundära.

I receptionen kan du välja om du vill vara inkognito bakom högryggade soffor eller uppleva dynamiken i en entré där alla medarbetare och besökare passerar. Här finns picknickfiltar till låns för varma dagar ute på Djurgården och flera löp- och skidspår runt hörnet uppmuntrar till det gröna närområdet som samtidigt ligger ett stenkast från citypulsen (kanske på en cykel eller sparcykel – båda finns till låns). Möblerna är till stor del återbruk mixat med vad vi kallar ”tidlöst edgy”, hållbar estetik som balanserar den anrika miljön i huset från år 1886 med en HR-koncern i framkant både 2021 och framåt.

Det här är en plats som ska kännas som ett hem för medarbetare, konsulter, kunder och kandidater. Fördelarna med hybridkonceptet har förstärkts av pandemin med den flexibla utformningen, den geografiska placeringen som angränsar till stora grönområden och är ett stenkast bort från citypulsen, de kreativa samverkansytorna och satsningen på digitala sändningar.

House of Wise maximerar potentialen för kontoret både som arbets- och mötesplats, vilket vi är övertygade om behövs och efterfrågas framåt. Vår gemensamma drivkraft som bolagsgrupp är att göra arbetslivet mer modigt och mänskligt, nu har vi ett flaggskepp som verkligen förstärker det!

Omröstningen har avslutats

Dela den här sidan