Nordic Choice Hotels HK

Evenemangsgatan 48, Stockholm Solna

Information
Inflytt juni 2021.
Fotograf Magnus Anesund.
I ”House of Choice” Ligger Comfort hotell Solna, skandinaviens första nollenergi hotell på 22 400 kvm. Där även Nordic Choice HQ i Sverige ligger
Egnell Allard har inrett 336 hotellrum, 88 longstay lägenheter, 3 plan publika ytor samt Choice HQ i huset.

Fokus har varit att arbeta med natur och recycled material i inredningen och ytskikten. Sten, massiv trä och 100 % ull i mattor är självklart med grön profil och textiler samt gardiner i recycled material. Ex en organisk växttapet i pressad hö/blommor. Lampor recycled från Pet flaskor.

Stor del av inredningen är specialritad av Egnell Allard. Allt från skrivbord, sänggavlar och öppna garderober i hotellrummen. Till bord, hyllor och soffor i dom pubika ytorna.

Dom publika delarna med sin enorma öppna lobby i tre plan är cosy och funktionell med Wifi och eluttag inbyggda i möblerna.

Comfort_Solna

Motivering
I ”House of Choice” ligger Nordic Choices nya Svenska HQ.

Det är ett nollenergi hotell där vi använt återbruk eller sk tillbakabruk från Choice tidigare HQ. Arbetsbord, skrivtavlor, konferensstolar porslin mm är utplockat, selecterat och återanvänt. Här är omsorg i varje detalj nedlagt för att få till det på optimalt sätt.

Viktig del i inredningsarkitekturen var att spara den råa i betongen från byggkonstruktionen. Därav råa betongväggar och tak i hotellrummen, publika ytor och longstay. Det är inte bara coolt utan också materialreducerande.

Omröstningen har avslutats

Dela den här sidan