Kungsleden AB

Hangövägen 20, Stockholm

Information
I det nya stadsdelsbygget Södra Värtan arbetar Kungsleden med fastighetutvecklings- och ombyggnadsprojektet The Rotterdam District. Det är det tidigare SVT Drama-huset på Hangövägen som får ett helt nytt utseende såväl exteriört som interiört. Byggnaden uppfördes slutet på 90-talet.
Kungsleden har valt att placera sitt nya huvudkontor i fastigheten och lokalen är ca 1 400 kvm.

Projektet har stark koppling till följande ledord – personlig och innovativ. Målet var att skapa ett kontor i framkant som ger moderna förutsättningar för medarbetare att arbeta fokuserat, ha kreativa möten, och måna om sin hälsa, samt inspirera kunder och besökare till nytänkande i skapandet av sina nya kontor
Miljöerna utformade för olika tempo, aktiviteter och ljudnivåer främjar differentierade arbetssätt och behov. Rumsligheterna är indelade i tysta zoner, zoner som medger tal och zoner där ljudnivån tillåts vara mer sorlande. Akustiken tas om hand i de olika delarna med noggrant utvalda ytskikt och möbler som avgränsar, vägleder och skapar preciserade förutsättningar för de olika stämningarna. Alla zoner ingår i kontorets varma material och kulörpalett med ljusa träslag och tegel komponerade tillsammans med en färgskala i beige toner och ljusa kulörta möbler, vilket tillsammans skapar en harmonisk bas. Till detta har biofili adderats med kopplingar till naturen i gröna växtrika miljöer, vilka återkommer i olika rumsligheter och möbler där de skapar oaser för återhämtning.

Kungsleden har även arbetat in "Human Centric Lighting"
Det är främst miljöbelysning som tecknar ljus och skugga på ett levande sätt ger en ombonad känsla, och står i kontrast till de avskärmade arbetszonerna med dagsljus modellerat efter solens gång med intensitet och ljusfärg. Detta hjälper hjärnan att koppla till årstider och dygnsrytm.

Vi har även arbetat för hållbart och cirkulärt då ett stort antal möbler är återanvända från Kungsledens tidigare kontor och har nu komponerats i nya sammanhang tillsammans med nya delar. Även konst och accessoarer är i stor utsträckning återanvänd från tidigare kontor.

Bifogade bilder är Kungsledens.

Motivering
Modernt, snyggt, trivsamt och innovativt kontor som är skapat för individerna som arbetar i och besöker lokalen.
De olika zonerna skapar öppenhet och kreativitet och våra besökare kan och får till stor del ta del av vårt fina kontor.






Dela den här sidan