Green Group Ab

Grev Turegatan 20, Stockholm

Information
Inredningsdesign och projektledning:
Anna B Thornton, Thornton Interior Design
www.thorntoninteriordesign.se

Fotograf:
Emma Jönsson Dysell
www.emmajonssondysell.com

Storlek 194 kvm
Renoverat och tillträtt 2021

Green Group AB är ett bolag med högt fokus på hållbarhet och ville därför skapa ett kontor med moderna funktioner i en traditionell miljö samtidigt som vi ville skapa ett kontor som man inte vill flytta från efter en kontraktsperiod. Vi önskade inredning som är hållbar över tid ur ett utseende och kvalitetshänseende, vi ville även inreda lokalen på ett sätt så att antalet anställda kan variera och framförallt växa. När/Om Green Group växer ur lokalen så skall kvalitet och stil vara tidlös så att den kan användas i många kontraktsperioder framöver….det är hållbarhet för oss!

Motivering
Vi tog över en sliten lokal men förutsättningarna var fantastiska! Alla rum har högt i tak, det finns många originaldetaljer såsom stuckatur, rosetter, kakelugnar samt vackra trägolv vilket gjorde att vi var säkra på att vi kunde skapa någonting speciellt. Den behövdes grundligt men varsamt renoveras men vi behöll förstås allt det vackra men i ny kostym. Vi kom fram till ledord som långsiktigt, pålitligt, seriöst och varmt i förarbetet tillsammans med Thornton Interior Design. Att miljön ska kännas inspirerande var också viktigt för att skapa en attraktiv arbetsplats med motiverade medarbetare. Vi har gått ifrån det traditionella uttrycket för ett kontor och istället inspirerats av hotell och hemmamiljöer i val av möbler, konst och detaljer.

För att anpassa inredningen till det befintliga sekelskiftes huset har vi fått jobba med specialsnickrade möbler. Vi har skapat förutsättningar med platser för informella samtal och möten men även formella möten med presentationsutrustning utan att det ska kännas kallt och hårt. Det finns tysta arbetsplatser och sociala arbetsytor, allt för att skapa en dynamik och uppfylla behoven för arbetet. Växter är ett tydligt och viktigt inslag i inredningen, det påverkar prestation och välmående och ger en trivsam, levande miljö. Vi är ett bolag som vill hålla oss naturnära och har därför låtit naturens färger prägla inredning och materialval. Vi har gardiner och mattor i alla rum som bidrar till en behaglig akustik.

Här hänger vi nu och vi tycker det är Sveriges snyggaste kontor!

Omröstningen har avslutats

Dela den här sidan