Plantagen

Frösundaviks alle 1,, 169 03 Solna

Information
Plantagen var i behov av ett nytt kontor och tajmingen var perfekt – samtidigt pågick en uppdatering av varumärkesplattformen och den visuella identiteten.

Visionen är att bli Nordens härligaste växthus med utgångspunkten i devisen ”För ett växande liv”. Något som har inneburit en utveckling och uppdatering av Plantagen på alla marknader där Plantagen finns representerad (Sverige, Norge och Finland), från kommunikationen i alla kanaler till det fysiska utrymmet i butik och nu kontor.

Under senhösten 2020 hittade vi den perfekta platsen för ett nytt kontor. En byggnad med omgivande park och vacker natur i Frösundavik, med en enorm ljusgård och ”inomhusgata” med mängder av växter och stora träd som stått där i drygt 30 år.
Yta: 1140 kvm
Inflyttning: Kvartal 2 2021
Extern projektledare: Deep UvM
Inredningsarkitekt: Spectrum arkitekter
Fotograf: Jason Strong

Motivering
Plantagens kontor är unikt i sitt uttryck. Designprocessen var intensiv och snabb och dialogen mellan oss och arkitekterna var både engagerad och rolig. Det är viktigt för oss att vårt varumärke och känslan på kontoret ger samma känsla som den vi har i våra butiker. Att ta in naturen är en viktig del av det arkitektoniska uttrycket på kontoret. Här ger den valda kombinationen av material och mönster, kulörer, växter samt möbler med inspiration av utomhusmiljöer en koppling till vår kärnverksamhet. Rumsavskiljare i form av plank, insynsskydd till konferensrummen i form av spaljéer, möbler med en blinkning till trädgårdsmöbler – och inte minst det unika materialet i luckorna på våra skåp, som består av 100% naturliga grässtrån och blommor. Enkelt uttryckt – ett inspirerande och trivsamt kontor som ÄR Plantagen.

Omröstningen har avslutats

Dela den här sidan