Fastoffice

Hasselgatan 11, Gävle

Information
Arkitekt: Helena Kozak, Format Arkitektur.

Hemsta är ett område söder om Gävle city. Ett mycket expansivt område med en blandning av företag och bostäder.
Fastpartner arbetar sedan flera år tillbaka aktivt med att utveckla sin fastighet i Hemsta. Huset har en stark koppling till många Gävlebor då den tidigare hyrdes av telekomjätten Ericsson. För en stad i Gävles storlek var Ericsson en mycket viktig arbetsgivare och huset en välkänd plats. 2014 flyttade Ericsson ut och byggnaden med sina ca: 45 000kvm stod tom på hyresgäster. Där började resan med att utveckla fastigheten till en multitenant. Området heter nu Hemsta Works och byggnaden inhyser idag en mix av hyresgäster.

Senaste satsningen i området är nya Fastoffice. Ytan var tidigare en svåruthyrd produktionsyta som nu istället har förädlats till en toppmodern kontorsyta. Fastoffice uppgår till ca: 2 500 kvm och är en hybrid mellan klassiska kontorslokaler och kontorshotell. Kontoren erbjuds i storlekar mellan 60- 165kvm.

Hyresvärd: Fastpartner


Motivering
Arbetet med denna industrifastighet började för flera år sedan och kontorshotellet är ett led i det fortsatta arbetet med att förädla detta område som bär på ett industriellt arv. Vi har velat skapa en plats för möten, där människor och företag kan dela erfarenheter och idéer, där det sociala kittet blir en värdeskapare för individ och verksamhet.
Vi har valt att behålla de lite ruffa inslagen som andas industri genom att förstärka temat med svarta spröjsade glaspartier och behålla betongen synlig. Det bef. Tego-taket lackades svart i de öppna gemensamma delarna där vi också fällde in ett mässingsfärgat metallraster. Och för att skapa ett fint möte mellan det hårda och polerade kompletterade vi ytorna med mjuka material, varma toner i rost och beige och mycket draperad textil.
Vi skapade väl tilltagna gemensamma ytor som innefattar lounge, bistro med ett öppet och socialt kök som angränsar till en mer aktiv yta där man hittar ett av Sveriges snyggaste kombinerade mötes- och pingisbord ackompanjerat av ett väl så snyggt shuffleboard. När vädret tillåter så kan man också sätta sig på den angränsande terrassen för att avnjuta en kaffe och ett samtal i solen.
Vackra målade valv skapar tredimensionella effekter på de höga väggarna och den välvda formen återkommer i mattor, skurna textiler och specialdesignade möbler, som t ex. det vackra barbordet som inbjuder till att stanna upp och ta in atmosfären och prata med någon förbipasserande. Tillsammans med mycket gröna växter och ljus som flödar från takfönster skapas en lugn och härlig atmosfär. Med en behaglig musikslinga i högtalarna får man känslan av att befinna sig i en lyxig hotellounge.

Omröstningen har avslutats

Dela den här sidan