Vasakronan

Malmskillnadsgatan 36, Stockholm

Information
Vasakronan HK & Arena
Under hösten 2020 flyttade fastighetsbolaget Vasakronan in i sitt nya huvudkontor på Malmskillnadsgatan 36 i Sergelstan, Stockholms nyaste stadsdel. Huvudkontoret kombineras med företagets senaste kunderbjudande Arena - ett coworkingkoncept som erbjuder mer kontorsyta när det egna kontoret inte räcker till.

En gemensam entré och en välkomnande lounge hälsar såväl Arena-kunden som Vasakronans medarbetare välkomna. En centralt placerad interntrappa förbinder Vasakronans huvudkontor med Arena genom fyra våningsplan.

Originalytskikt och konstverk från tidigare epoker får en ny kontext i mötet med nya gedigna materialval och estetiska lösningar som inspirerats av de stora kontrasterna som utspelar sig i staden utanför. Ett harmoniskt samspel mellan oväntade miljöer och en flexibel arbetsplats som väcker alla sinnen, uppmuntrar till nyfikenhet och ger plats för oförutsägbara möten.

Kanozi Arkitekter har varit ansvariga inredningsarkitekter och Ciceron Projekt ansvarat för projektledningen genom hela projektet.

Malmskillnadsgatan 36, Sergelstan, Stockholm.
Ca6000 kvm.
Inredningsarkitekter: Kanozi Arkitekter
Projektledning: Ciceron Projekt
Fotograf: Patric Johansson

Motivering
Med stora visioner och djup förankring i platsens historia, har ett modernt kontorskoncept vuxit fram. Kulturens centrum på Sergels torg och förändringens vindar på kontorsmarknaden har inredningsarkitekterna vävt samman till en plats att vilja vara på länge och återkomma till ofta. En obekväm bakgata & lokaler under jord har utvecklats till en snygg urban mötesplats. Vasakronan HK & Arena är ett välritat och genomarbetat projekt, stilsäkert och konsekvent genomfört i kombination med högt ställda ambitionskrav från en modig beställare.

Omröstningen har avslutats

Dela den här sidan