Örebroporten Fastigheter AB

Orvar Bergmarks plats 2B, 702 23, Örebro

Information
Örebroporten Fastigheter AB

Information
Bransch: Fastighetsbolag
Area: 900 m²
Medarbetare: 46 st
Färdigställt: 2020
Inredningsarkitektur: Sweco Architects Örebro

Örebroporten Fastigheter AB är ett helägt kommunalt fastighetsbolag där affärsidén är att utveckla hållbara miljöer som stärker Örebro. Bolaget förvaltar en uthyrbar area om cirka 375 000 m².
I och med ett behov för förändrat arbetssätt som tillgodoser flexibilitet, digitalisering och delningsekonomi hyresgästanpassades den befintliga lokalen där cirkulär ekonomi och människans sinnen står i fokus.
Ledorden trivsel, flexibilitet, digitalt och nytänkande är grunden för utformningen av inredningsarkitekturen till Örebroporten. Det redesignade kontoret innehar miljöer för kreativa möten och individuellt fokus. Kontoret ligger i en av byggnaderna som omfamnar fotbollsarenan i sportnavet på öster i Örebro. Kontoret är beläget på andra våningen med panoramafönster med vacker utblick över Orvar Bergmarks Plats. Kontoret fungerar som verksamhetens nav och bo då stora delar av arbetsuppgifterna för många av medarbetarna utförs i andra fastigheter inom beståndet.
Inredningskonceptet skapades tillsammans med verksamheten i en kreativ workshop där ledord och uttryck jobbades fram. Genom den demokratiska processen skapades konceptet som genomsyras av material och formspråk som representerar Örebroportens position och affärsidé. Genom att lägga stor vikt på redesign och återbruk av befintliga element i inredningen gavs goda resultat som cirkulär ekonomi och hållbarhet. Receptionsdisken transformerades och gavs en helt ny kostym med insydd logotype, för att ge ett gott exempel som återses i bildpresentationen. Rörelsen genom kontoret ger upplevelse av naturen. Känslan av att befinna sig i en trädkrona är påtaglig och i logen en trappa upp från kontorsplanet med utsikt över fotbollsarenan hamnar man i det trygga fågelboet. I naturens attribut återfinns stabilitet, omhändertagande och tillväxt som är delar av Örebroportens essens.
Många digitala, tekniska lösningar möjliggör flexibilitet och hälsosamma flöden som bidrar till stärkt gemenskap, koncentrationsmöjligheter och ökad produktivitet. Örebroportens lokaler upplevs berikande, stimulerande och utvecklande både av medarbetare och gäster.

Motivering
Motiveringen
Med nya innovativa designlösningar, moderna digitala lösningar och identitetsskapande miljöer med inspiration från naturens värld har Swecos inredningsarkitekter tillsammans med Örebroportens medarbetare skapat ett inredningskoncept där inspirerande, kreativa och hållbara atmosfärer gestaltar essensen av deras kärnverksamhet.

Fotograf Angelica Liljenroth.

Omröstningen har avslutats

Dela den här sidan