Corem / Klövern

Torshamnsgatan 48, Kista

Information
Storlek: 1210 kvm
Färdigställt: 2021
Byggnaden uppfördes i slutet av 90-talet.
Arkitekt: White Arkitekter
Entreprenör: Lindesbergs Bygg
Fotograf: Anders Bobert @anders_foto
Film: Pixprovider AB

Vi på Corem/Klövern har tillsammans med White Arkitekter och Lindesbergs Bygg skapat ett klimatsmart kontor utan att göra avkall på komfort, kvalitet och estetik. En arbetsplats som främjar och inspirerar till möten och samarbete mellan människor och som erbjuder funktioner för olika arbetssätt och arbetsuppgifter.

Klicka på länken för att se filmen om våra medvetna val i projektet: www.klovern.se/snyggastekontor2021
(Klistra in länken i webbläsaren)

För oss att agera både hyresvärd och hyresgäst i ett återbruksprojekt i en hyresgästanpassning har gett oss värdefull kunskap, förståelse och respekt för hur vi tillsammans med våra kunder kan bidra till minskat klimatavtryck, ekonomiska besparingar och ett strategiskt verktyg för företagskultur och framgång.

Vår målsättning med projektet var 100% återbruk och vår uppskattning är att vi har lyckats till 90%. De tekniska installationerna har kunnat återanvändas med byte av slitna komponenter.

I stort sett alla möbler i lokalen är återbrukade, vi har skapat konstverksväggar av återvunnet trägolv, linoleumgolv och kabelstegar. Pentryt är återvunnet från en tidigare hyresgästanpassning i Globen där den sittande kunden hade andra behov. Alla våra gardiner är tillverkade av återvunna pet-flaskor.

Istället för att inom kontoret skapa större egna konferensrum har vi fokuserat på mindre samtalsrum eftersom fastigheten erbjuder en gemensam konferensavdelning. På så sätt minskar vi vår klimatpåverkan genom delade resurser.

Vi uppskattar att våra utsläpp minskat med 55 ton koldioxid genom att använda återbrukat material i den här lokalen, vilket kan jämställas med att flyga ToR Stockholm – New York 22 gånger.

Vi är stolta över att det som en gång ansågs som gammalt har fått nytt liv hos oss!


Bifogade bilder är Corem / Klöverns.

Motivering
Vi har skapat en arbetsplats för våra medarbetare att längta till samtidigt som vi har skapat ett referensprojekt för vår kärnverksamhet för att kunna bidra till klimatsmarta val för våra kunder samt i ett större perspektiv kunna bidra till att FN’s globala mål uppnås till år 2030.

Omröstningen har avslutats

Dela den här sidan