Bahnhof Cowork

Sockerbruksgatan 1, Lidköping

Information
Mitt i Lidköping precis intill tågspåret hittar man Bahnhof Cowork. Här ligger ett nybyggt all-inclusive kontor med coworking space om 1 000 m2. Här funkar allt och man arbetar i loungemiljöer där man inte behöver bekymra sig för nätverket, kopieringsmaskinen eller kontorsmöblerna. Hos oss är vi inte begränsade av väggar utan öppet för människor och möten. Ett nytt sätt att arbeta, göra affärer och mötas. Människor med olika jobb, olika titlar, olika uppdrag men med det gemensamma intresset för kreativitet och företagande. Ett sömlöst coworking space med tillträde dygnet runt som kombinerar kontor, service och goda kollektiva kommunikationer.

Bahnhof Lidköping öppnade 1 maj 2022 och invigdes av bl.a. Erik Selin.

Sockerbruket med sin tegelbeklädda fasad har sin huvudsakliga historia i förra seklet. Den ståtliga byggnaden som sträcker ut sig längs järnvägsspåret i Östra hamnen framför Lantmännens jättelika silor grundades redan 1903. Godsägarna Klingspor, von Essen och Hamilton startade här en råsockerfabrik och ett sockerraffinaderi och lyckades även få Lidköpings stad att teckna aktier i bolaget. Sockerindustrin ökade omsättningen för både hamnen, järnvägen och elverket gav sammantaget stora skatteintäkter för staden. Under flera decennier var Sockerbruket en av de viktigaste industrierna i Lidköping men 1949 lades verksamheten ned då tillverkningen blivit olönsam. 1968 blev istället huset hemvist för Riksost och var fram till i början av 90-talet Sveriges största ostlager. Idag är huset fyllt med diverse kommunal verksamhet, myndigheter och andra privata näringsidkare. 2022 öppnades Bahnhof Cowork i Sockerbrukets östra gavel.

Motivering
Bahnhof har tillsammans med Näringslivsfastigheter i Lidköping lyckas förädla en lokal med anor från början av förra seklet. Designmässigt har man tagit vara på den unika historian och industriarvet som finns i huset. Med en mix av re:use möbler och nytt har vi en arena för skaparkraft i Skaraborg och en brygga mellan Bahnhofs andra cowork station i Skövde.

Ljus:
Örsjö belysning

Möbler:
OFFECCT

Matta:
Kjellbergs mattor

Textil:
Casalo interior

Övriga möbler:
EXIN

Omröstningen har avslutats

Dela den här sidan