Kunskapsförbundet Väst

Vänerparken 19, Vänersborg

Information
Kunskapsförbundet är en av Västsveriges största utbildningsorganisationer. De beskriver sig själva som Drömfabriken och det sitter i deras DNA att uppmuntra alla sina elever att blir så mycket de kan. Det blev utgångsläget i projektet, tillsammans med en kraftfull grafisk profil i regnbågens alla färger och en 900 kvm stor lokal med få bärande väggar.

Planlösningen är utformad för ett modernt, dynamiskt kontor som även erbjuder konferensmöjligheter. Det finns många platser för spontana samtal och planerade möten – inte minst det löpbandsutrustade walk & talk-rummet med utblick mot Vänern. Arbetsplatserna är placerade i de mer slutna delarna för maximal arbetsro, fördelade i mindre landskap som är kopplade med skjutglas och textila draperier.

Takbalkarna har delvis frilagts och naturfärgad träullit monterats både i tak och på vägg. Rastertak och exponerade ventilationskanaler bryter av i väl valda delar. Den industriella karaktären förstärks med inredning i korrugerad och perforerad plåt, spröjsade glaspartier, rejäla armaturer och en genomgående mörkgrön kulör. I kontrast står en färgsättning som matchar varumärket, belysning med neonkänsla, mjuka möbler, svepande draperier och textila golv.

Inredning och grafisk design: Johanna Astrén & Julia Lorenz, Plats!
Arkitekt: Teo Losman
Byggentreprenör: Lilleskogs bygg
Fotograf: Emma-Klara Sandberg
Storlek: 900 kvm
Inflyttningsår: 2021

Motivering
Kunskapsförbundets kontor har en transparent karaktär som främjar samarbeten och kommunikation tack vare långa siktlinjer, rundgångar, skjutglaspartier och glasblocksväggar. Planlösningen gör det möjligt att ta emot externa konferensgäster utan att ge avkall på arbetsro och fokus för den egna personalen. Kulörkombinationerna som återspeglar verksamhetens färgstarka varumärke gör kontoret livfullt harmoniskt. I mixen av rufft industriellt och drömmigt färgglatt skapas Drömfabriken – en modern arbetsplats som ger dig förutsättningar att bli så mycket du kan.

Omröstningen har avslutats

Dela den här sidan