JSC it-partner

Lerbacksgatan 13, Nässjö

Information
Det nya kontoret var färdigbyggt i augusti 2015 och inflyttning skedde 31/8 2015. Under sommaren 2021 färdigställdes plan 2, som tills dess inte behövt nyttjas (vi byggde med möjlighet att växa, vilket vi gjort).
Det är ett spektakulärt hus både till det yttre och inre, men inget lyxbygge på något sätt, snarare småländskt förnuftigt. Grundkonstruktionen i väggar och tak är samma som i en modern industrilokal. Fasaden har lättats upp med smala höga fönster som går från golv till tak och ger helhetsperspektiv på tillvaron utanför. Laminatplattorna i gult och lila bryter mest mot de omgivande björkdungarna. Även inifrån ser du färgerna på huset. Det lekfulla intrycket tar du med dig in. Byggnaden bryter både aktivt och symboliskt upp det invant fyrkantiga. Entrén är som en stor kil som slagits in mitt i huset och fortsätter in i huskroppen på diagonalen för att rucka på normer och vanor. Målet med den nya arbetskulturen som byggnaden manifesterar ska vara tydligt.

I byggnaden finns över 200 sittplatser av olika typ, men bara 27 konventionella kontorsplatser, ett vardagsrum och en kaffemaskin. Lägg till att cirka hälften av JSC:s nu över 70 anställda befinner sig 80 procent av tiden ute hos kunderna. Summan är ett yteffektivt kontor som inte liknar något annat – inget vd-rum, ingen reception och väldigt få stängda dörrar. Men många olika sitt- och soffgrupper, med olika grader av avskildhet. Inget öppet kontorslandskap med alla medarbetar på rad, snarare en spontan naturtomt med lite av varje att upptäcka allt efter arbetsuppgift och humör.
Däremot är de ca 1000 kvm grovt uppdelade i en fokuszon och en pulszon. Fokuszonen är vigd för interna möten och effektivt jobb, enskilt eller i grupp. Antingen i en helt öppen del eller i avskilda boxar som introverta balkonger i rummet, och i stora och små konferensrum. Pulszonen är mer öppen mot besökare och kunder. Här ligger också köket och den strategiskt ensamma kaffemaskinen.
Medarbetare på JSC har varit djupt engagerade i alla delar av processen. Behov och krav har JSC tagit fram själva, flödesskiss och lokalprogram tillkom i samarbete med Wivian Eidsaunet från Spectrum Arkitekter, Anna Sandahl från Enter Arkitektur var huvudansvarig arkitekt för framtagande av t.ex. planritning och fasad. Inredning och möbler är ett resultat av ett nära samarbete mellan JSC:s inredningsgrupp och företaget Ergoline i Nässjö.
Fotograf: Day Fotografi, Jönköping

Motivering
Många företag bygger nya lokaler för att manifestera uppnådd framgång och lönsamhet. Vi på JSC gör tvärt om. Vi flyttade den 31 augusti 2015 in i vårt eget ”kulturhus”, för att sätta färg och fart på vår framtid, bryta upp invanda arbetsmönster och stödja nya. I mer än tre år har alla medarbetare på olika sätt varit inblandade i processen att hitta effektivare och mer stimulerande sätt att mötas och arbeta – enskilt och i grupp. Resultatet är ett kontor som är en mötesplats mer än en traditionell arbetsplats, helt byggd baserat på medarbetarnas behov och krav.

Omröstningen har avslutats





Dela den här sidan