Solporten Fastighets AB

Slottsvägen 3, Solna

Information
Solporten fastigheter – ger associationer till solgult, till värme och till något positivt. Det är också vad fastighetsägarens nya kontor utstrålar.

Önskemålet för Solportens nya, större och ljusare lokaler var en beständig design som håller många år framöver. Den gula kulören finns där, lite nedtonad. Färgskalan går i naturtoner med viss svärta. Glaspartierna har svartlackade profiler.

Tongivande för hela inredningen är en hög materialiteten: Akustiktak av träullit i naturfärger som beige och gråbrunt. Mönster och textur skapas av räfflat, mönster-kakel och väggpaneler av stavlimmat trä. Receptionsdisken är återbruk, med sin specialdesignade belysta sol i fronten. Mattor och gardiner binder ihop rummen, alla ytor är omhändertagna. För att förstärka den ombonade känslan lyfter vi fram material och kulör med ett mjukt ljus, likt solens ljus i morgondis.

Dold LED-belysning bakom väggpaneler lägger elegant släpljus på väggar. Mer distinkt ljus från spotlights framhäver detaljer och funktioner och ger stunds åt helheten. Konsten har en framträdande plats och är ljussatt med wallwashers. Väl genomtänkt placering av bra ljus - där det behövs - ger dynamik åt rummen.

År: 2022
Fotograf: Lasse Olsson
Arkitekt: Noa Arkitekter
Inredning: Reform Arkitekter

Motivering
Vi har ett fantastiskt kontor där man trivs hela tiden och överallt. Kontoret har en perfekt sammansättning av lugna och energifyllda arbetsrum tillsammans med härliga sociala ytor och gott om mötesplatser. Våra harmoniska färger och materialval speglar vår långsiktighet tillsammans med ett fint hantverk där detaljerna har fått spelrum utan att ta över. Samspelet mellan stora ljusinsläpp tillsammans med en mycket genomtänkt ljussättning gör pricken över i:et. Vi hade en ambition om en industriell känsla med värme och mjukhet men det blev bättre. Helt enkelt strålande.


Dela den här sidan