Våning 18 AB

Slottsmöllan 13 E, Halmstad

Information
I oktober 2021 flyttade den digitala tillväxtbyrån Våning 18 AB till kulturhistoriska Slottsmöllan i Halmstad, till en lokal belägen längs med ån Nissan. Naturnära med gångavstånd till centrum. Byggnaden från 1878 var tidigare ett lager för beredning av ull, under ledning av Wallbergs Fabriks AB. 2015 förvandlades våningen från rå industrilokal till en toppmodern arbetsplats med fönster åt alla väderstreck och med en högst genomtänkt akustik, ventilation och ljussättning.

Sedan våningen iordningställdes för 7 år sedan är det nu andra hyresgästen som huserar i lokalen. Utformningen på lokalen är i stort sett i sitt originalutförande, vilket tyder på ett hållbart koncept i grunden vad gäller planlösning och ytskikt. Våning 18 AB har i sin tur personifierat lokalen med färg, möbler och konst. Lokalen har stora gemensamhetsytor, konferensrum och flexibla arbetsplatser – med möjlighet att arbeta i det öppna landskapet, i tysta rum – eller varför inte ute på den 400 kvm stora innergården.

Kvm: ca 870 kvm, 1 plan med angränsande innergård
Antal medarbetare: 32
Plats: Slottsmöllan 13 E, 302 31 Halmstad
Fotograf: Stephan Bozic

Motivering
Som alltid på Slottsmöllan, har lokalen iordningställts gemensamt med kunden. Slottsmöllans mål är att tillgodose kundens önskemål men också att bevara det kulturhistoriskt unika i var lokal. Resultatet är ett praktexempel på när samtid möter dåtid i en imponerande, vacker och väl fungerande symbios.

Exteriört har fasaden försetts med en uppglasad hiss, vilket ger den unika miljön en modern känsla och god tillgänglighet. Interiört bjuder kontoret på en vacker kontrast när de ruffa pelarnas skrovliga yta möter de moderna glaspartierna, och vidare den färgglada inredningen och kontorsmöblerna, som både är nyinköpta och tillvaratagna från det tidigare kontoret.

Hållbarhetsanpassning har varit en viktig aspekt vid byggnationen av lokalen. Samarbete med lokala tjänste- och serviceföretag har utnyttjats i så stor utsträckning som möjligt för att minimera exempelvis logistik och maximera stödet till det lokala näringslivet. De platsbyggda kontorsrummen är levererade via den lokala glasmästaren och golvet från svenska Bolon.

Våning 18 AB får sin el från Slottsmöllans egna vattenkraftverk, som dessutom bjuder på en vacker vy från kontorslandskapet.

Våning 18 AB har på sina sex verksamhetsår gått från 2 till 32 anställda, och har etablerat sig som en av de främsta byråerna i Sverige när det gäller digital marknadsföring på Google. Detta genom att specialisera sig på SEO (sökmotoroptimering) och SEM (Google Ads). Hållbarhet är och har varit en viktig grund i bolagets tillväxt där man lägger stort fokus på att skapa en trivsam arbetsmiljö och friskvård. Alla anställda får träna på arbetstid, och uppmanas att ta en löptur eller promenad i den fantastiska miljö som omger kontoret. Eller varför inte träna på utegymmet i anslutning till lokalen alternativt en paddeltur på Nissan med SUP.

I en tid då många valde bort generösa kontorsytor till förmån för hemmakontor, så valde Våning 18 AB att göra tvärtom och fortsätta att investera i sin personal. Valet av Slottsmöllans Fastighets AB som hyresvärd föll sig naturligt, med tanke på samsynen som Våning 18 AB och Slottsmöllans Fastighets AB delar kring just hållbarhet.

Våning 18 ABs kontor i Halmstad är en plats där medarbetare och gäster möts av en påtaglig och härlig historisk charm med originaldetaljer som varsamt tagits tillvara för eftervärlden. Tillsammans med inredningens moderna inslag har det gamla ullagret förvandlats till ett kontor fyllt med motivation, kreativitet och arbetsglädje.

Omröstningen har avslutats

Dela den här sidan