T5 Community AB

Tomtebogatan 5, Stockholm

Information
T5 Community är ett kreativt coworking community mitt i centrala Stockholm, Vasastan. Med placering på Tomtebogatan 5 är lokalen välbesökt av både företag, entreprenörer och frilansare. Idag sitter drygt 100 medarbetare/medlemmar fördelade över 2 våningsplan på 1200 kvadratmeter.

Huset byggdes år 1905 av Dorph & Höög; en av nordens största arkitektfirmor i början av 1900-talet. I stora penseldrag präglas huset av en enkel jugendstil, drag av barock, 6 respektive 4 våningar och flygel. Fasaden är klädd med en bas av huggen sandsten, gul slätputs i det övre, plåttak och dekorer av solroser.

Under de första 60 åren hade frälsningsarmén sin kårverksamhet i lokalerna, byggde kapell och stora samlingsytor. År 1967 startade Myrorna butik och drev det tills T5 flyttade in år 2016.

När T5 tog över lokalen var det en självklarhet att vi skulle behålla den som en självklar samlingsplats. Vi anpassade lokalen till coworking kontor med öppna arbetsytor såväl som välutrustade konferensrum. Vi behöll rymden och den öppna kreativa/flexibla känslan, men avgränsade delar för arbetsplatser och arbetsro med ljudisolerade väggar, skärmar och gardiner.

För att skapa wow-känsla förstärkte vi den höga takhöjden, lyfte fram sekelskiftesstilen och stuckaturer. För att göra det hemtrevlig fokuserad vi mycket på färg, tapet och ljusa färger i både möblering och köksinredning. Och för en extra touch letade vi febrilt efter fina auktionsföremål till vår kontorsverksamhet.

Motivering
Det finns en otrolig historia som är bevarad i de här lokalerna. Att ta tillvara på interör, exteriör, möbler och historia kan vara svårt och inte alltid självklart. Ofta är det lättare att göra om eller nytt. Men det ville inte vi göra och skulle idag säga att vi sticker ut bland andra mellanstora coworking kontor.

Vi har anpassat alla rum, kök, toaletter, mm utefter lokalens utformning och historia. Istället för tvärtom. I Kapellet och Annexet sitter alla medlemmar med fasta och flexibla arbetsplatser. Från podiet sänds film i den nya biografen. I källaren skapades eventutrymmen, träningslokal och omklädningsrum. Allt i samma sekelskiftesstil.

Inte nog med att det är väldigt fint, så är det en otrolig stämning här. Det är familjärt och högpresterande på en och samma gång. Något som ni borde se med era egna ögon. Varmt välkomna!

Omröstningen har avslutats





Dela den här sidan