Flinker

Drottninggatan 61, Stockholm

Information
Information:
Mitt i centrala Stockholm på Drottninggatan 61 hittar man Flinker AB:s hemtrevliga kontor. Vi fick tillträde under vintern 2021 och efter en period av renovering har vi nu arbetat och trivts på kontoret sedan våren 2022. Den mysiga lokalen på 235 kvm sträcker sig över tre olika byggnader i tre olika stilar och uppdraget till Anna Thornton på Thornton Interior Design vara att skapa en enhetlig och trivsam känsla i denna lokal.
Vårt ena mötesrum ligger i den första byggnaden med stuckatur och sekelskiftesdetaljer medan den stora delen av kontoret ligger i den andra byggnaden och är en vindsvåning med takbjälkar, snedtak och takkupor. I den tredje byggnaden är det raka linjer och avskalade detaljer och där finns ett ytterligare konferensrum. De olika typerna av byggnader skapar en levande känsla och tack vare färgval och inredning ger hela lokalen ett sammanhängande intryck med en tydlig röd tråd.
Inredningsbriefen till Anna var att vi behöver tre olika miljöer i kontoret: en plats för kreativitet, en tyst miljö för fokus och en social yta som inspirerar till samarbete. Utifrån dessa förutsättningar gav vi Anna fria händer att ta fram ett förslag. Det landade i en miljö som snarare drar tankarna till ett hem där material, färgval, växter och belysning bidrar till en skön och lugn känsla.
Hjärtat i lokalen är vårt ”Creative Lab”. Ett kreativt rum med fönster i både tak och vägg som för tankarna till ett orangeri. Där har vi ett 5 meter långt bord som bjuder in till både trevligt umgänge och kreativt arbete. Kontorslandskapet blev en tystare miljö med en lugn färgpalett, här ritade Anna även in en kaffestation. Det platsbyggda köket är naturligt den sociala delen i kontoret.
Flinker AB startades för 10 år sedan och har sedan dess utvecklat och tillhandahållit en plattform med olika moduler som hjälper finansbolag och product-as-a-serviceföretag att digitalisera, integrera och ha kontroll över sin verksamhet från början till slut.

Fotograf: Emma Jönsson Dysell
Inredare: Anna Thornton
Hyresvärd: Fastighetsbolaget Vinschen Handelsbolag

Motivering
Vi har sedan starten för 10 år sedan flyttat runt bland olika kontorshotell och kände till slut att det var dags att hitta ett eget ställe att landa på. Efter ett långt sökande hittade vi hem i vår nya lokal som med relativt små medel har förvandlats till en plats där det finns utrymme för både kreativitet, arbetsro och umgänge. Härliga takbjälkar, ljusinsläpp och fina färg samt materialval bidrar till en varm och ombonad plats.

Här trivs vi och får jobbet gjort!

Omröstningen har avslutats

Dela den här sidan