Ålandsbanken

Stureplan 19, Stockholm

Information
Ålandsbanken är en åländsk affärsbank och bankkoncern med över 700 anställda och verksamhet på Åland, i Finland och i Sverige. Banken grundades 1919 och börsnoterades 1942. Det svenska huvudkontoret ligger på klassisk bank- och finansmark intill Stureplan mitt i centrala Stockholm.

Alsberg Studio (tidigare E-I Interior Design) har under det senaste decenniet byggt om, inrett och utrustat banken i en mängd olika miljöer såsom banksal, hörsal, reception och kontor. Det senaste projektet berör ett kontor för Ålandsbankens Fondbolag som ryms på ca 350 kvm.

Under vårvintern 2023 har Alsberg Studio planerat, ritat, färgsatt och levererat ny inredning anpassad för att stödja Fondbolagets behov av funktionella arbetsplatser och representativa mötesrum.

Motivering
Vårt nya kontor stödjer vår verksamhet på bästa sätt med väl genomtänkta funktioner och estetiskt tilltalande designelement. Inredningen har ett modernt formspråk som knyter an till Ålandsbankens historia och profil som skapar en välkomnande känsla av igenkännande.

Färgsättningen är mild och lugn, mjuka mattor i kombination med behaglig belysning ger ett varmt intryck. När vi kommer till kontoret känns det som att komma hem!

Omröstningen har avslutats

Dela den här sidan