World Trade Center Helsingborg, Business Center

Bröderna Pihls gränd 2, Helsingborg

Information
Kontorshotell med extra omsorg om detaljer!
Byggnaden för WTC Business Center Helsingborg reser sig precis på kajkanten i hamninloppet som sista utpost mot Öresund och Danmark. Med himmel och hav och livlig färjetrafik som närmsta granne var det enkelt för våra byggnads- och inredningsarkitekter att inspireras till att skapa en unik och fantastisk miljö att arbeta i.

Affärsidén med ett gemensamt kontor för ett kluster av spännande företag känns helt rätt i tiden. Här får man ett större socialt sammanhang och utmärkta mötesmöjligheter. I lokalerna finns möjlighet att hyra större och mindre rum för en eller flera personer, öppet placerade coworking-platser med tillhörande fokusrum, gott om mötesrum och varierande pausmiljöer både inomhus och utomhus på den fina takterrassen. Kronan på verket får man nog ändå säga är den långsträckta loungen med fri utsikt rakt ut mot Öresund och Danmark.

Hela konceptet bygger på temat Arkipelag som också varit arbetsnamnet genom hela processen. Det skapas en självklar harmoni när alla materialval och hela den interiöra miljön med inredning, möbler och varje liten detalj går hand i hand. Det är troligen den naturnära känslan som gör det lätt att trivas. Den uppbrutna planlösningen med mjukt välvda väggar bidrar till att skapa mellanrum med större spänst och oväntade genomblickar. Bland de specialritade möblerna utmärker sig det över 10 meter långa träbordet i personalloungen, men även de små stenborden som adderar elegans.

- Arkitekt: SPACE Arkitekter, Anders Blomqvist/Ansvarig arkitekt, Nevila Zaimi/Medverkande arkitekt
- Inredningsarkitekt: Ideas Interior Architects, Tony Rydberg/Kreativ chef, Patrik Haglund/Ansvarig inredningsarkitekt, Linn Georgsson/Medverkande inredningsarkitekt
- Fotograf: Ideas och Teddy Strandqvist, Studio e

Motivering
Längst ute på Oceanpiren står World Trade Center Helsingborg klart sedan våren 2022 och på våning fem inryms Business Center, ett elegant och tidlöst kontorshotell. Här har Space och Ideas fångat visionen av ett hus som lever i samklang med himmel, hav och strandkant. Kontorshotellet andas lugn, elegans och kreativa lösningar som får hyresgästerna att känna att de rör sig i lokaler som inte liknar sedvanliga kontorslokaler.

Kulör- och materialpaletten är genomgående naturbaserad där man jobbat medvetet med kontraster som också finns i naturen. Äkta, varmt och taktilt är känslan som förmedlas ifrån träklädda panelväggar, till handtuftade väggmattor och vackra stenbord. Avsikten har varit att skapa en sober arbetsmiljö som står sig över tid. WTC:s Business Center har blivit en mötesplats inte bara för de som sitter i kontorshotellet utan även för övriga hyresgäster i huset – här genomförs gemensamma aktiviteter som frukostmingel, After Works och andra arrangemang.

Omröstningen har avslutats

Dela den här sidan