Deas Asset Management

Sveavägen 9, 111 57 Stockholm, Stockholm

Information
Det är i den tredje Hötorgsskrapan, ritad av Sven Markelius, som DEAS har sitt 282 kvm stora kontor med plats för ca 15 fasta arbetsplatser. Marge har ritat inredningen med ett koncept som bygger på att helheten lyfter detaljerna och det blev klart 2023. Uppdraget innefattade bland annat nya glaspartier, nytt pentry med köksö, ny wc-grupp, nya ytskikt och möbler. Befintliga dörrar har snyggats till och bevarats. Den öppna planlösningen har kompletterats med rum för möten och en kärna med pentry och våtgrupp som hjälper till att definiera gränsen mellan arbetsplatser och sociala delar. Möjligheten att avgränsa rum med draperier i stället för väggar, gör att den modernistiska tanken kring utblickar och ljus kan bevaras.

Inredningen vilar på en bas av ljusa färger med ädla, hållbara material. Den bevarade ekparketten och den taktila stråtapeten bidrar med värme och ger en ombonad känsla. Tillsammans med textilierna ger stråtapeten även en trevlig ljudmiljö. Mattornas specialdesignade mönster speglar de intilliggande skrapornas fasader, med ett vackert rutmönster i olika färger som flätas ihop i varandra. Mattornas färger ger energi till rummet, tillsammans med klassiska möbelpjäser i matchande kulörer. Kontorets sociala hjärta har i stället för mattor fått färg på pelare och väggpartier, för att skapa en vacker kontrast till den i övrigt lågmälda och nordiskt naturliga färgskalan.

Interiörbilder av fotograf Johan Fowelin.

Motivering
Med omsorg för allt från helhet ner till minsta detalj, har den nya inredningen för DEAS Asset Management vuxit fram. Allt i interiören samspelar för att lyfta fram det lilla extra. Det exklusiva. Det unika. Inredningen bygger upp en stämning som skapar fokus på inte bara inredningens detaljer, utan även på innehållet i arbetet. Oavsett om det gäller dokument på skrivbord eller möten mellan människor. Ur ett hållbarhetsperspektiv har man låtit huset sätta prägeln på inredningen mer än företaget. Med en djupare förankring till platsen än till företaget är sannolikheten mindre att nästa hyresgäst önskar att renovera om efter deras identitet.

DEAS nya kontor är ett kontor där befintliga kvalitéer bevarats och förädlats och där kulörer och material skapar harmoniska och livfulla kontor.

Omröstningen har avslutats

Dela den här sidan