Iterio AB

Ringvägen 100, Stockholm

Information
På Iterios Stockholmskontor finns det plats för såväl fokuserat arbete som spontanitet, kreativitet och innovation.

I nära samarbete med Iterios ledning och medarbetare, har LINK Arkitektur utformat det nya kontoret med plats för 70 arbetsplatser fördelade på två våningsplan. Kontoret skulle spegla kulturen på företaget där ansvar, stolthet och glädje skapar en unik Iterio-identitet som låg till grund för utformningen av lokalerna. Det första som man möts av i de ljusa lokalerna är den långa bardisken med vinkylar och kaffemaskiner samt en öppen yta med plats för spel och mingel med en bakgrund av korkbeklädda väggar samt specialritade hyllor. Med två lounger i olika identitet skapades olika platser för olika tillfällen och stämningar. Det långa höga bordet längs med glaspartiet är perfekt för att slå sig ned med datorn och se ut över Årstaviken. Den generösa soffan bjuder in till samtal mellan kollegor. Det finns en stor variation av fasta arbetsplatser, flexplatser, samtals- och mötesrum i olika storlekar samt sociala ytor som uppmuntrar till spontana möten och samtal. Just de sociala zonerna är viktigare än någonsin när arbetsplatser, i spår efter pandemin, behöver bli bättre på att locka tillbaka de anställda till kontoren. Det är viktiga platser för att sätta i gång kreativitet och samtal, som i sin tur kan leda till innovation.

Inflyttningsår: 2022
Bruttoareal: 940 m²
Fotograf: Jason Strong

Motivering
Gestaltningen av Iterios kontor är väl förankrad i företagskulturen och fyller precis den funktion som man önskar. Kon-toret tillgodoser medarbetarnas olika behov av en god arbetsmiljö, samtidigt som det bidrar till lekfullhet, glädje och stolthet.

Så här beskriver Iterio själva sitt nya konto:
”För oss är det viktigt att våra lokaler speglar vårt företag, vår känsla och de värdeord som är grundläggande för den fantastiska kultur vi har. Så fort du kommer in genom huvudentrén omfamnar Iteriokänslan dig: glädje, frihet, öppenhet, välkomnande, hemtrevligt, familjärt och lite exklusivitet som en champagnebar för alla speciella stunder i arbetslivet. Vi har skapat arbetsplatser för alla smaker: fasta för de som önskar, flexplatser samt bokningsbara kontorsrum. Vi har på önskemål från personalen också skapat många mötesrum i olika storlekar som passar både för enskilda möten, samtal, distansmöten, samarbetsrum, större möten osv. Våra lounger är viktiga samlingspunkter och bjuder in till umgänge under avslappnade former. Den på övre plan är utformad med inspiration som en vin- och kaffebar med kaffemaskiner, vinkyl, glassbox, bar- och loungehäng och den nedre samlingsytan är mer för gemensam lunch, frukost och internt um-gänge sittandes till bords eller i loungedel. Här möjliggörs även för större sammankomster och möten där storskärm behövs. Nu har vi ett kontor som vi både trivs att jobba på och som vi stolt kan visa upp för vänner och familj”

Omröstningen har avslutats

Dela den här sidan