Mathem

Fryksdalsbacken 9, Stockholm

Information
Mathems nya logistikanläggning har utvecklats och byggts specifikt utifrån Mathems verksamhet och behov. Fastigheten togs i bruk under slutet av 2022, efter en byggtid på ca 2 år. Fastigheten är 36 000 kvm stor fördelad på två plan och inrymmer kontor, automatiserat lager, omklädning, gym, restaurang, butik, café samt olika pausytor och lounger. Byggnaden erbjuder Mathems medarbetare en toppmodern och fräsch arbetsplats med mycket god och säker arbetsmiljö med väl genomtänkta flöden, stora fönster med fint ljusinsläpp. Hållbarhet är centralt för Mathem och den nya anläggningen är certifierad som Miljöbyggnad Guld av SGBC. Bland annat försörjs den till stor del av egen förnybar el som kommer från Stockholms största solcellsanläggning som är monterad på taket.

Tanken bakom inredningsarkitekturen är att hög kvalitet och en välkomnande atmosfär i medarbetarnas sociala ytor ska stärka Mathems ställning som en attraktiv arbetsgivare. Ytor som lounge, café, restaurang, gym och en intern butik ska ge medarbetare en helt ny nivå av arbetsplatstrivsel när man pratar logistikanläggningar. Fastigheten mottog det prestigefyllda priset som Årets Bygge 2023 inom kategorin Logistik/Industri/Handel.

Fotograf: Lasse Olsson / Mathem
Inredningsarkitekter: Millimeter Arkitekter / MER Arkitekter

Motivering
Mathems logistikanläggning är ett unikum i Sverige. En storsatsning där logistik, arbetsplats och sociala ytor möts. Genom ett stort fokus på medarbetarna och en hög ambitionsnivå har en arbetsmiljö i toppklass skapats.

Omröstningen har avslutats

Dela den här sidan