Sambla Group

Norrlandsgatan 20, Stockholm

Information
Sambla Groups resa mot att bli Nordens ledande plattform för lånejämförelse tog fart vid sammanslagning mellan Sambla och Advisa år 2021. Sedan dess har expansionen fortsatt i rask takt vilket inte bara har inneburit ett behov av mer kontorsyta men även en arbetsplats som stärker det nya varumärket och den nya gemensamma identiteten.

I april 2023 blev kontoret på Norrlandsgatan 20 i Stockholm ett nytt hem för den lokala svenska och norska organisationen. Lokalen om 1000 kvm på två våningsplan inrymmer mötesrum och kontorsplatser för samtliga medarbetare då alla jobbar heltid på plats, samt flertalet sociala rum av olika karaktär. Layouten och inredningskonceptet skapades av arkitekten Lana Karat tillsammans med Sambla Group med utgångspunkt i bolagets värdeord: Ambitious, Social och Trustworthy. Paletten och formspråket baseras på den grafiska profilen som utgörs av halvcirklar och ”tårtbitar” i en mix av lekfulla kulörer i kontrast mot den sobra mörkblåa grundkulören. Bolagets ungdomlighet och entreprenörsanda genomsyrar inredningen samtidigt som den har optimerats för verksamhetens och medarbetarnas behov. De sociala ytorna erbjuder en flexibilitet för olika användningsområden. Kontorets hjärta, stora loungen, är det första besökare möts av och rymmer en välkomnande reception, sittrappa och sittytor som skapar ”rum i rum” för spontana möten, samt en scen för bolagets många tillställningar och stormöten då rummet enkelt kan anpassas för att hela organisationen ska samlas. Förutom kulörpaletten gestaltas Sambla Groups profil tydligt i skräddarsydda specialsnickerier i halv- och kvartscirklar. Materialvalen i trä och metall har valts med omsorg för byggnadens existerande arkitektur och hållbarhet över tid.

Fastighetsägare: Axfast
Arkitekt: Lana Karat
Byggare: Hammarby Bygg & Konsult
Fotograf: Mikael Lundblad

Motivering
Det nya kontoret har gjort ett enormt lyft för varumärkesidentiteten, trivseln och stoltheten bland medarbetarna. Tack vare ett inredningskoncept som är flexibelt och omsorgsfullt i detaljnivå har kontoret fått en ombonad känsla som ger energi, arbetsglädje och uppmuntrar till sociala möten och vistelser, även efter arbetstid, i en tid då många väljer hemmet framför arbetsplatsen. Vartenda hörn används flitigt, vilket för oss på Sambla Group ger det maximala värdet av ett snyggt kontor!

Omröstningen har avslutats

Dela den här sidan