Forefront Consulting Group AB

Sveavägen 9, Hitechbuilding , Stockholm

476 475 474 473 472 471 470 469 468
Information
För dryga ett år sedan flyttade Forefront Consulting Group in på 10:e våningen i Hitechbuilding, den mittersta av de fem Hötorgsskraporna, ritad av Sven Markelius. Forefront har sedan grundandet haft en stark tillväxt och var i stort behov av större lokaler för sin verksamhet.

Kreativ miljö med hemkänsla...
Målet med inredningen var att skapa en varm och kreativ miljö med varierade arbetsplatser. Vid entrén möts man av en reception samt en yta för att ta emot kunder och även duka upp för buffé vid konferenser. I samma "rum" som entrén längre in står en gitarr med förstärkare bredvid fyra Chesterfield-fåtöljer, gitarren används flitigt av företagets medarbetare vid behov av kreativa pauser eller fredags-pubar. Tillsammans ger de en känsla av att befinna sig i ett vardagsrum.

Detta är något som är genomgående i hela lokalen - gränsen mellan kontor och hemma suddas ut, vilket även var en av de viktigaste målen. Med jämna mellanrum dyker det upp en yta där personalen kan ta med sig sin laptop, lägga upp benen på bordet och luta sig tillbaka i soffan. Självklart finns det också arbetsbord med riktiga skrivbordsstolar, mötes- och grupparbetsrum, men inga personliga arbetsplatser.

Fotograf: Christoffer Näs

Motivering
Det som gör detta till Sveriges snyggaste kontor är den fina balansen mellan lekfullhet och professionalism vilket även motsvarar företagets värderingar och kultur.

Omröstningen har avslutats

Dela den här sidan