Chimney Group

Tullhuset, Skeppsbron 38, Stockholm

Information
Kvm: 4000 kvm
Renoverings-/inflyttningsår: 2014-2015
Fotograf: Jason Strong
Design företag: pS arkitektur

Motivering
På Chimney Studios produceras och skapas film och kommunikation för beställare i ett 60-tal länder; allt från koncept och produktion till världsledande post-produktion. Grundat 1995 och nu med 300 anställda i tio länder. På stockholmskontoret arbetar ca 190 personer.

De nya lokalerna ligger i Tullhuset på Skeppsbron. Den K-märkta 1700-talsbyggnaden har anpassats till tekniskt avancerade studios och en anda av öppenhet, liv och rörelse. På entréplanet ligger en stor, välkomnande lobby under valven med stora fönster ut mot strömmen; en samlingspunkt för personalen och mötesplats för internationella kunder och besökare. Miljön är trivsamt avslappnad och samtidigt superproffsig.
Baserat på konceptet om "Chimney-familjen" - ett välkomnande och professionellt gäng med vänner över hela världen - formades inredningen som är en blandning av second hand och nytt, allt hålls ihop av en nedtonad färgpalett och mycket textilier.

I lobbyn på entréplanet har rumsligheter skapats under de vackra valven med hjälp av olika nivåskillnader, draperier, mattor och varierade möbelgrupper. Det är här kollegor och gäster kan insupa den filmiska atmosfären och mötas över en lunch eller kopp kaffe. Högre upp i huset finns arbetsplatser och studios.



Omröstningen har avslutats





Dela den här sidan