Fabege vinner Sveriges Snyggaste Kontor 2023!

2023-11-16

Rösterna är räknade och vi har ett resultat – Fabege vinner Sveriges Snyggaste Kontor 2023!

Deltagarna på Stora Kontorsdagen röstade under torsdagen fram den slutliga vinnaren av Sveriges Snyggaste Kontor 2023 – Fabege! – Det känns jättebra, säger Susanna Elvsén, marknadsområdeschef på Solna Business Park. Vad tror du gjorde att ert kontor vann i den här tuffa konkurrensen? – Jag tror att det handlar om att vi har jobbat mycket med återbruk – men att det också är väldigt snyggt. Vi visar att man kan jobba med återbruk och skapa ett snyggt och bra och väldigt trevligt kontor där folk vill jobba, säger hon. Vad kan ett sånt här pris betyda för Fabege? – Först och främst är det jätteroligt att få bekräftelse internt men det är också viktigt för kunderna. Vi kommer fira detta under fredagen, men vi hade redan ett firade inplanerat på kontoret då för vi hade väldigt bra kundnöjdhetssiffror. Jag tror att det hänger ihop; stoltheten smittar av sig, vi kan bjuda in kunderna och prata om själen i kontoret. Det betyder mycket, säger Fabeges vd Stefan Dahlbo. Hur firar ni det här i kväll? – Det kan bli ett glas bubbel nu efter Stora Kontorsdagen men det stora firandet blir på kontoret i morgon för det är många inblandade i detta, säger Susanna Elvsén. Här kan du se bilder på det vinnande kontoret. Totalt antal röster som kom in under perioden 2 oktober till och med 3 november var 48 309 på de 85 nominerade kontoren. Fabege vann titeln före finalisterna Cirio Advokatbyrå, Croisette, Gjensidige, Hedin Group, Klarna, Manpower Group, Svenska Spel, Wint och Wireless Car. Och ansvarig inredningsarkitekt bakom det vinnande kontoret är, för fjärde gången, Studio Stockholm Arkitektur. Av de totalt tio finalplatserna stod Studio Stockholm bakom fyra, vilket aldrig tidigare hänt i tävlingens historia. – Det är verkligen en fantastisk och hedrande känsla att Studio Stockholm återigen får ta emot denna utmärkelse, särskilt för ett projekt med så starkt fokus på hållbarhet. Vi är stolta över att ha skapat ett projekt där vi inte bara återbrukar möbler, utan även återanvänder partier och ytskikt. Detta speglar vår filosofi att kombinera affärsförståelse med kreativitet och att skapa en plats med både själ och identitet, säger Karolina Nyström, inredningsarkitekt på Studio Stockholm. Samtliga års vinnare av Sveriges Snyggaste Kontor: 2023: Fabege, Solna 2022: Caia Cosmetics, Stockholm 2021: King, Stockholm 2020: Axis Communications, Lund 2019: Kindred, Stockholm 2018: Atrium Ljungberg, Stockholm 2017: SEB, Solna 2016: Dice, Stockholm 2015: Collector, Göteborg 2014: Arcona/Exengo, Stockholm 2013: Microsoft, Stockholm 2012: Ideas, Malmö 2011: Dice, Stockholm

Dela den här nyheten

Caia Cosmetics vinner Sveriges Snyggaste Kontor 2022!

2022-11-24

Rösterna är räknade och vi har ett resultat – Caia Cosmetics vinner Sveriges Snyggaste Kontor 2022!

 

Deltagarna på Stora Kontorsdagen röstade under torsdagen fram den slutliga vinnaren av Sveriges Snyggaste Kontor 2022 – Caia Cosmetics!
– Vi är superglada. Det känns välförtjänt. Vi har kämpat tillsammans med Humlegården och Caia för att skapa en magisk värld som man både ska kunna ta till sig på sociala medier och inte minst live, säger Charlotta Skog, CJ Studio.
I november 2021 flyttade CAIA Cosmetics in i sina nya lokaler på Biblioteksgatan 29 i Stockholm. Inredningskonceptet skapades av CJ studio tillsammans med CAIA och tog avstamp i CAIAs personlighet som både är lekfull, inspirerande, ambitiös och skarp.
Lokalen på 660 kvadratmeter inrymmer generösa loungeytor både för externa besökare och medarbetare, det finns en studio för fotograferingar, ett dressing room, sminkbord på flera platser samt mer traditionella kontorsfunktioner såsom mötesrum, privata kontor och öppna kontorslandskap. Dessa världar hålls samman av en gemensam kulör- och materialpalett samt formspråk på specialsnickerier inspirerad av Caias produkter & varumärke. Mötesrummen skiftar från rosa och lila till ljust blåa och gröna toner i såväl väggkulörer, mattor och möbeltyger, det är en stor variation i möbelval och hög fokus på skräddarsydda specialsnickerier.
– Det är jätteroligt. Det här sätter lite platsen på kartan. Vi är superstolta över detta, säger Anna Winbergh, Humlegården, som äger fastigheten där Caia Cosmetics kontor ligger.

Humlegårdens vd Anneli Jansson fyller i:
– Vi är mycket stolta över utmärkelsen, Caia Cosmetics vinner i en tuff konkurrens med många fina bidrag. Kontoret är ett mycket bra exempel på hur man kan skapa en inspirerande och funktionell arbetsplats, där man verkligen kliver in i varumärkets universum, säger Anneli Jansson, vd på Humlegården.

Här kan du se bilder på det vinnande kontoret.

Caia Cosmetics är mycket stolta över att ha vunnit Sveriges Snyggaste Kontor 2022:
– Det är otroligt kul och hedrande att vinna det här priset. Speciellt eftersom att vi verkligen lagt ner hela vår själ i att göra kontoret till en speciell plats för kreativitet, trivsel men utan att ge avkall på det praktiska. Jag är väldigt glad att vi fick göra det här med Humlegården och CJ Studio eftersom att de verkligen förstod att vi ville åstadkomma något i världsklass. Att vi vann det här priset är ett tecken på att vi lyckades, säger Jesper Matsch, medgrundare Caia Cosmetics.

Totalt antal röster som kom in under perioden 10 oktober till och med 11 november var 52 294 på de 72 nominerade kontoren.

Tvåa blev Toca Boca och trea blev SPP.

Här är tio i topp-listan:
1. Caia Cosmetics
2. Toca Boca
3. SPP
4. Nexer
5. Northzone
6. Fabege
7. Canea
8. TD Tech Data
9. Merck
10. Nextory

Samtliga års vinnare av Sveriges Snyggaste Kontor:
2022: Caia Cosmetics, Stockholm
2021: King, Stockholm
2020: Axis Communications, Lund
2019: Kindred, Stockholm
2018: Atrium Ljungberg, Stockholm
2017: SEB, Solna
2016: Dice, Stockholm
2015: Collector, Göteborg
2014: Arcona/Exengo, Stockholm
2013: Microsoft, Kista
2012: Ideas, Malmö
2011: Dice, Stockholm

Reporter filminslag: Axel Ohlsson.

Dela den här nyheten

King vinner Sveriges Snyggaste Kontor 2021!

2021-11-18

På Stora Kontorsdagen på At Six i Stockholm vann King Sveriges Snyggaste Kontor 2021 med sitt nya kontor i Vasakronans Sergelhuset vid Sergels torg i Stockholm.


– Det här känns helt fantastiskt, vilken ära! Tack, nu ska vi fira med tårta och champagne, säger Elinor Wattman, Senior Group Work place Manager på King.
– Helt grymt, vi är jättestolta, säger Marco Checchi, grundare, Studio Stockholm Arkitektur som dessutom varit arkitekt för två tidigare vinnare av Sveriges Snyggaste Kontor, Dice och Kindred.

King flyttade in i sina nya lokaler belägna i Sergelhuset 2 under hösten 2020 och här sitter idag drygt 650 medarbetare fördelade över sju våningsplan 11 500 kvadratmeter. Att under dessa förutsättningar hitta lösningar som bygger en gemensam kultur och stimulerar innovation var därför fokus för Studio Stockholms arbete. Till detta ville man utifrån Kings ledord "Seriously Playful" möjliggöra tydligt lekfulla konceptuella grepp, utan att bli naiva i sina uttryck. Resultatet är ett kontor med en modern estetik där kreativa miljöer samspelar med en internationell karaktär och väl omhändertagna detaljer, samt optimerade teamytor som stöttar det nyskapande arbetsflöde som utmärker King.

– Att vårt nya kontor delvis tillkom under en tid av pandemi och distansarbete innebar många viktiga insikter om vilken typ av arbetsgivare vi vill vara, och hur vi skapar en långsiktigt attraktiv och hållbar arbetsplats. Här har Studio Stockholm varit en utmärkt partner i att både lyssna in, och i att utmana oss. Den här utmärkelsen stärker oss därför i övertygelsen om att vi verkligen har ett helt unikt kontor, säger Elinor Wattman.

Marco Checchi:
– Det är en fantastiskt hedrande utmärkelse att få, särskilt under en pandemi då kriterierna nytänkande och arbetsmiljö har varit viktigare än någonsin. Tillsammans med King har vi skapat ett kontor som på djupet förmedlar vilka bolaget är, både idag och imorgon, och som därmed stöttar såväl varumärket som affären. Det vet jag att King själva upplever som en stor styrka med slutprodukten, och det tror jag att juryn också har sett i sin bedömning.

Totalt antal röster som kom in under perioden 2 oktober till och med 29 oktober var 33 294 på de 52 nominerade kontoren.

Tvåa blev Digiwise kontor i Västerås och trea blev Cecil Coworking i Stockholm.


Här är tio i topp-listan:
1. King, Stockholm
2. Digiwise, Västerås
3. Cecil Coworking, Stockholm
4. GDM Konsult, Sundsvall
5. Vision Förbundshus, Stockholm
6. Advokatfirman Vinge, Stockholm
7. Consid, Nyköping
8. ecarx, Göteborg
9. Wise Group, Stockholm
10. Vasakronan, Stockholm

Samtliga års vinnare av Sveriges Snyggaste Kontor:
2021: King, Stockholm
2020: Axis Communications, Lund
2019: Kindred, Stockholm
2018: Atrium Ljungberg, Stockholm
2017: SEB, Solna
2016: Dice, Stockholm
2015: Collector, Göteborg
2014: Arcona/Exengo, Stockholm
2013: Microsoft, Kista
2012: Ideas, Malmö
2011: Dice, Stockholm

- Eddie Ekberg
eddie@fastighetssverige.se

 

Dela den här nyheten

Axis Communications vinner Sveriges Snyggaste Kontor 2020

2021-03-24

På Stora Kontorsdagen den 24 mars utsågs Axis Communications till Sveriges Snyggaste Kontor 2020. Tvåa kom Bahnhof Collaborative Workspace och trea blev Klöverns Göteborgskontor.

Axis Communications vann Fastighetssveriges och lokalnytt.se:s tävling Sveriges Snyggaste Kontor 2020 med 3040 av de totalt 35 774 rösterna.
- Stort tack till alla som röstat! Ett nära och gott samarbete mellan Axis och inredningsarkitekt Åsa Krantz, ligger till grund för vinsten. Vi längtar tills vi alla kan ses på kontoret igen, säger Linn Ahlström, director Real Estate & Facilities på Axis Communications.

- Vi är glada och stolta! Vinsten är ett bevis på vårt arbete med att främja en hållbar och attraktiv arbetsmiljö där människan står i centrum. Vi på Axis vet att vår framgång bygger på att vår personal trivs och vill vara hos oss, säger Louise Dolck Strömberg, HR Director Sverige på Axis Communications.

Axis Communications kontor är på hela 42 000 kvadratmeter och markerar början på Ideons företagsområde i Lund. Man flyttade in i sitt egna huvudkontor i september 2020 och kontoret rymmer cirka 1 300 anställda. Axis Communications är marknadsledande inom nätverksvideo och videoövervakning.
Inredningsarkitekt är Landén Krantz arkitekter.
- Vi tror inte att det finns en lösning som passar alla företag utan har strävat efter att skapa en miljö som är rätt för just Axis.
Axis har haft höga ambitioner och velat bygga ett kontor där alla medarbetare ska trivas och må bra och som representerar Axis fullt ut. En bättre beställare är ju svårt att tänka sig. Vi kom in från start i projektet och har arbetat för att Axis huvudkontor skulle bli allt vad de önskade.
Samarbetet tillsammans med Axis har varit nyckeln i detta stora och komplexa projekt och vi är så glada att de vinner utmärkelsen Sveriges snyggaste kontor, säger Åsa Krantz, arkitekt på Landén Krantz.
 

Hur firar ni detta?
- Vi väntar på att tiderna tillåter, så att vi kan fira med alla våra duktiga medarbetare på Landén Krantz tillsammans med Axis.

Arkitekt för hus och utemiljö är Fojab arkitekter.
För belysningskoncept står Light bureau.

På andra plats med 2128 röster kom Bahnhof Collaborative Workspace i Skövde och på tredje plats med 1916 röster kom Klöverns Göteborgskontor.

Totalt var 78 kontor nominerade i årets tävling.

Här är tio i topp-listan:
1. Axis Communications, Lund
2. Bahnhof, Skövde
3. Klövern, Göteborg
4. Northmill Bank, Stockholm
5. Fortnox Huvudkontor, Växjö
6. NCC Huvudkontor, Stockholm
7. Paradox Interactive, Stockholm
8. Consid AB, Uppsala
9. Servicekuben AB, Malmö
10. Trustly, Stokholm

Samtliga års vinnare av Sveriges Snyggaste Kontor:
2020: Axis Communications, Lund
2019: Kindred, Stockholm
2018: Atrium Ljungberg, Stockholm
2017: SEB, Solna
2016: Dice, Stockholm
2015: Collector, Göteborg
2014: Arcona/Exengo, Stockholm
2013: Microsoft, Kista
2012: Ideas, Malmö
2011: Dice, Stockholm

Prisutdelningen för Sveriges Snyggaste Kontor 2021 kommer att äga rum på Stora Kontorsdagen den 18 november på At Six i Stockholm.

Dela den här nyheten

Vinnaren i Sveriges Snyggaste Kontor 2019 – Kindred

2019-11-07

I samband med Stora Kontorsdagen avslöjades att spelföretaget Kindred Group vann Fastighetssveriges och Lokalnytts tävling Sveriges Snyggaste Kontor före Bayer och Arcam EBM.

Högupplösta bilder på Kindred Groups kontor finns här

Film på vinnarna finns här

Högupplöst bild på vinnarna finns här

– Det känns helt fantastiskt. Lite oväntat men vi har ju ett fantastiskt kontor, sa Kindreds FM-chef Kajsa Ericsson i Spegelsalen på Grand Hotel i samband med prisutdelningen.

– Vi befinner oss i en ständig tillväxtfas och är i behov av ett flexibelt kontor som kan transformeras i takt med bolaget. Studio Stockholm lyckades skapa ett väldigt bra koncept för detta. Vi vände oss till våra 350 medarbetare med 48 olika nationaliteter för att förstå deras behov och önskningar för vårt framtida kontor. Tillsammans skapade vi ett kontor som är helt rätt för Kindred just nu men också för vår framtid. Hållbarhet är en viktig aspekt för oss och detta reflekteras starkt i hur vi valt att utforma vår arbetsplats. Det är något vi lyckades vi med och är stolta över, säger Kajsa Ericsson.

Kindred flyttade i våras in i ett nybyggt hus i Urban Escape (ägt av AMF Fastigheter) på Regeringsgatan i Stockholm. För Kindred var den centralt placerade platsen samt ett nytt helt optimerat kontor viktiga parametrar för sin fortsatta utveckling av företaget. Nästan 400 personer arbetar på kontoret i dag, men det finns möjlighet att ta in ytterligare 200 personer på ytorna.

Kindred samarbetade med Tenant & Partner i processen och Studio Stockholm har stått för inredningsarkitekturen.

– Studio Stockholm har under flera år arbetat med en rad olika spel- och techbolag vilket gör att vi har förståelse för branschen och förslag på olika lösningar som skapar värden över tid. Kindred insåg att de behövde utveckla en internationell tech hub i Stockholm som återspeglar bolagets kultur och värderingar vilket de idag belönas för med ett välförtjänt pris, säger Marco Checchi, founding partner och inredningsarkitekt på Studio Stockholm.

Moderna Samlare är prissponsor till Sveriges Snyggaste Kontor och Kindred kommer det närmaste året att få disponera ett konstverk värt en halv miljon kronor.

Du ser bilder från vinnarkontoret, tagna av fotografen Per Kristiansen, på Kindreds presentationssida på Sveriges Snyggaste Kontor-sajten.

Arcam EBM:s kontor har ni här och Bayers kontor här.

Totalt nominerades 60 olika kontor till tävlingen Sveriges Snyggaste Kontor 2019. Under hösten har svenska folket fått rösta på sitt favoritkontor och sammanlagt har 38 776 röster kommit in.

Tio i topp-listan:

1. Kindred Group
2. Bayer
3. Arcam EBM
4. Götessons AB
5. BDO
6. Nowaste Logistics
7. We Are Haus
8. Convendum
9. Skandiamäklarna Västerås
10. Consid AB

Dela den här nyheten

Atrium Ljungberg har Sveriges Snyggaste Kontor 2018

2018-11-07


Fastighetsjätten vann den prestigefyllda utmärkelsen Sveriges Snyggaste Kontor på Stora Kontorsdagen.

Högupplösta bilder på Atrium Ljungbergs kontor finns här

Högupplöst bild på vinnarna finns här

Atrium Ljungberg vann utmärkelsen före tvåan HiQ och trean Ideas. Atrium Ljungberg har skapat sitt nya huvudkontor tillsammans med Koncept.

– Jag är väldigt stolt över vinsten i tävlingen Årets snyggaste kontor. Vår målsättning är att ligga i framkant med vårt kontorserbjudande och därför är det extra roligt att vi uppmärksammas för vårt eget nya huvudkontor. Det här är en modern, estetisk arbetsplats som verkligen stimulerar samarbete, kreativitet och effektivitet, något som är avgörande parametrar för att ett företag ska lyckas, säger Annica Ånäs, vd för Atrium Ljungberg.

Prissponsor i tävlingen är Moderna Samlare.

Atrium Ljungbergs kontor är helt aktivitetsbaserat och skapat för att främja samarbete, kreativitet och effektivitet. Kontoret ligger i Luftverkstaden, Atlas Copcos gamla industriarv i Sickla. Ambitionen har varit att behålla lokalens tidstypiska och industriella känsla, bland annat genom råa betonggolv, tak med synliga installationer och mellanväggar med industrikänsla. För att mjuka upp lokalen har växter, klädda möbler, mattor, textilier och trädetaljer använts.

I utvecklingsarbetet med Atrium Ljungbergs nya huvudkontor har stor inspiration hämtats från hotell, som ofta erbjuder välkomnande och rogivande miljöer med hög servicegrad. En annan ledstjärna har varit att utveckla ett kontor som är långsiktigt och hållbart. Därför lades stor vikt vid att välja material och möbler som rimmar med detta. Snickerier, textilier, möbler och arbetsverktyg är producerade lokalt eller av utvalda leverantörer som har en tydlig hållbarhetsprofil.

I samband med flytten till det nya huvudkontoret övergick Atrium Ljungberg också till ett helt aktivitetsbaserat arbetssätt, något som avspeglar sig i kontorets design och disposition.

Syftet med tävlingen Sveriges snyggaste kontor är att belysa landets stora bredd inom smarta och snygga kontor och de kriterier som bedöms är stil, arbetsmiljö och nytänkande.

– Totalt nominerades 84 kontor, alla av riktigt hög kvalité, till årets upplaga av Sveriges snyggaste kontor. Att just Atrium Ljungbergs kontor står som vinnare känns helt logiskt, inte minst med tanke på den omvandling man genomfört från tom industrilokal till en modern arbetsplats för framtiden. Vi vill rikta ett stort grattis till Atrium Ljungberg, säger Eddie Ekberg, chefredaktör för Fastighetssverige och Lokalnytt.

 

Dela den här nyheten

SEB vinner Sveriges Snyggaste Kontor

2017-11-09

SEB har landets snyggaste kontor 2017. Det står klart sedan storbanken fått ta emot utmärkelsen på Grand Hotel i Stockholm i samband med Stora Kontorsdagen på torsdagen.
Övriga finalister var Important Looking Pirates, som arbetar med visuella effekter, och fotbollsklubben Malmö FF.

Högupplösta bilder på SEB:s kontor finns här

Högupplöst bild på vinnarna finns här

Fastighetssverige och Lokalnytt genomförde Sveriges Snyggaste Kontor för sjunde gången. Castellum var prissponsor.

Viveka Hirdman Ryrberg från SEB och Sara Helder från Wingårdhs fick ta emot förstapriset - ett konstverk från Moderna Samlare, värt en halv miljon kronor som får pryda kontoret i ett år – på Stora Kontorsdagen på torsdagen.

- Det här betyder jättemycket för oss. Vårt nya kontor har verkligen blivit den samlingsplats vi ville ha, medarbetarna kommer till jobbet med ett leende på läpparna. Vi har investerat mycket i det här projektet och det här priset är ytterligare ett bevis på att vi har satsat rätt, säger Viveka Hirdman Ryrberg.

Sara Helder från Wingårdhs fyller i:
- Det här är det största inredningsuppdraget vi har haft hittills, kanske det största vi någonsin kommer att göra. Det har blivit jättebra, mycket tack vare ett gott samarbete med SEB, Fabege och många andra.

Sammanlagt nominerades 86 kontor till årets tävling, som avgjordes av svenska folket via en webbomröstning.

SEB:s nybyggda kontorshus i Arenastaden i Solna – ägt av Fabege – rymmer 4 500 medarbetare. I maj flyttade 2 500 in och resterande flyttar in till våren. Ytan är 72 200 kvadratmeter, vilket innebär att detta är Sveriges största nybyggda kontorshus. Wingårdhs har ritat inredningen till de tre huskropparna som kontoret består av.

Byggnaderna rymmer fyra atrier och det är från dem all kommunikation utgår från. Varje atrium har sin specifika funktion: det första ska uppmuntra till spontana möten, det andra till flexibla sammankomster, det tredje har en vardagsrumskaraktär och det fjärde fungerar som ett öppet alternativ till den egna arbetsplatsen.
Varje atrium har sitt specifika tema; det största huset är urbant med återhållna färger, kalkstensgolv och slitstarka material. De andra två byggnaderna står i kontrast till den första med sin hemkänsla- respektive arbetsplatsfokus. Dessa hus har trägolv, brokigare mönster och starka kulörer med utgångspunkt från SEB:s brand colors.

Byggnaderna har drygt 600 mötesrum vars färger skiftar från mörkt till ljust och möblerna erbjuder en stor variation av sittande och möten. För större sammankomster finns hörsalen i den mittersta byggnaden som rymmer cirka 200 åhörare. För att släppa in ljus till salen så finns det fyra glasade öppningar alla försedda med täta, vridbara trälameller som låter ljuset från de omkringliggande atrierna flöda in. På plan sju är alla byggnader sammanlänkade med en takterrass med ett glasat orangeri som mittpunkt.

Övriga finalister var Important Looking Pirates, ett av Skandinaviens mest framgångsrika företag inom postproduktion och visuella effekter, vars kontor ligger på Norra Riddarholmshamnen i Stockholm och har ritats av HOW Arkitekter och Malmö FF, Sveriges för närvarande mest framgångsrika fotbollsklubb. Deras kontor ligger i Swedbank Stadion i Malmö, arkitekt och projektledare var Rumrum.

Dela den här nyheten

Dice vann Sveriges Snyggaste Kontor 2016!

2016-11-16


På onsdagseftermiddagen hyllades vinnarna i tävlingen Sveriges Snyggaste Kontor på Grand Hotel i Stockholm.
Vinnare blev Dice – som därmed vann tävlingen för andra gången.

Dice är en av världens främsta spelutvecklare med succéer som Battlefield, Battlefront Star Wars och Mirror´s Edge bakom sig.

Bolaget vann Fastighetssveriges och Lokalnytts tävling Sveriges Snyggaste Kontor år 2011, första gången som tävlingen genomfördes.

- Det känns helt fantastiskt. Vi vågade inte hoppas på detta eftersom vi vann med vårt förra. Kul. Otroligt kul, säger Helene Markås på Dice.

När Dice vann 2011 låg spelbolagets kontor på Katarinavägen, men tidigt i år gick flyttlasset till AMF Fastigheters Fatburen på Södermalm, där de hyr 15 000 kvadratmeter. Som inredningsarkitekt valdes Studio Stockholm, med Marco Checchi, tidigare på BSK Arkitekter, som låg bakom Dices kontor på Katarinavägen.

Dicegänget som tog emot priset på Fastighetsmarknadsdagen har flera förklaringar till att deras kontor vann tävlingen.

- Vi har arbetat mycket med att få in innovativa lösningar som är anpassade för vår verksamhet, konstaterar Martin Krigh.

- Mycket är specialbyggt för vår typ av verksamhet. Det är stora utmaningar eftersom vi använder mycket el och genererar mycket värme. Man får använda många speciallösningar, säger Niklas Domander.

Dice vann ett konstverk i form av en glasgitarr, signerad Mikael Axenbrant.

Var ska ni ställa den?
- Det blir nog i receptionen, säger Helene Markås.
- Eller i baren, säger Jannis Saripandis.
- Eller i skrytrummet, där vi har våra andra utmärkelser...

Juryns motivering:
"Ett snyggt kontor är framför allt ett kontor som passar och speglar verksamheten som bedrivs i det – ett kontor som gör att verksamheten utvecklas.
Företag som sticker ut ska självklart ha ett kontor som sticker ut.
Årets vinnare andas, lekfullhet, kreativitet, innovation och mod.
Mod att pröva nya lösningar som både visuellt och funktionsmässigt rimmar med företagets ambitioner om att vara världsledande på det de gör.
Det här är ett kontor för ett företag som verkligen vågar satsa – som vågar kasta tärningen.
Roll the Dice!"

Juryn bestod av stjärnarkitekten Gert Wingårdh (ordförande), Castellums Anders Hallquist och Chalmersprofessorn Ulrike Rahe.

Förstapriset har tagits fram i samarbete med Särö Konst.

På andra plats kom Wiget Media i Stockholm (som får ett akvarium under ett år från Akvarie-Leasing) och trea kom Kinnarps i Kinnarp.

Dela den här nyheten

Collector Bank har Sveriges snyggaste kontor

2015-11-18





Fastighetsmarknadsdagen Stockholm Collector Bank i Göteborg vann tävlingen Sveriges Snyggaste Kontor. Det stod klart sedan juryn presenterat vinnaren under Fastighetsmarknadsdagen i Stockholm.
– Det här betyder jättemycket för oss, sade en överlycklig Helena Björkengren på Collector Bank i Göteborg.

Det 2 800 kvadratmeter stora huvudkontoret på Östra Hamngatan i Göteborg stod klart i november förra året.
– Vi jobbar kontinuerligt med miljön, det är viktigt för att attrahera rätt personal. Vi månar också om våra anställda. Miljön är en viktig del av företagskulturen, sade Helena Björkengren som fick ta emot ett konstverk skapad av Gert Marcus.

Vasakronan äger fastigheten på Östra Hamngatan, vilket givetvis gladde Anders Kjellin, regionchef i Stockholm.
– Nu är det egentligen mina göteborgskollegor som ska hyllas, men det är förstås roligt att våra fastigheter uppmärksammas på det här positiva sättet.

Rekordmånga deltog i tävlingen och rekordmånga röstade. Med andra ord ett tufft jobb för juryn bestående av ordföranden Monica von Schmalensee, Anders Hallquist och Mikael Grundén.
– Det har varit många röster och många förslag att ta hänsyn till, konstaterade Monica von Schmalensee.

Motiveringen:

Det första man möts av i detta vinnande kontor är varma, glada färger och en inredning som sprider energi. Det är kreativt, fantasifullt och med en känsla full av framtidstro – lite som företaget självt som ju växt kraftigt de senaste åren och fortsätter växa så det knakar.

Det är ett modernt kontor med generösa ytor för, såväl planerade som spontana, kreativa och inspirerande möten. Det visar en svensk arbetsplats i framkant som inspirerar både kunder och medarbetare och som därmed blir en självklar mötesplats. Känslan är hemtrevlig och varm.

Inredningen bryter starkt mot de strikta diskreta ideal som annars råder i deras bransch; det är modigt!

På andra plats i tävlingen kom Vasakronans Öresundskontor i Malmö som fick ta emot en värdecheck på hyra av konst under ett år av Åmells Rent Your Art. På tredje plats slutade Götessons Industri i Ulricehamn som under ett år kommer att få glädjas av ett gratis akvarium, sponsrat av Akvarieleasing. Fyra blev Red Bull i Stockholm och femma slutade Briab Brand & Riskingenjörerna i Stockholm.

Dela den här nyheten

Arcona har Sveriges Snyggaste Kontor

2014-11-18






Björn Lindahl, Peter von Essen och Cecilia Jakobson från Arcona och Cilla Pettersson från BSK Arkitekter.
Fotograf: Pixprovider




Arconas kontor, som delas med Exengo, är landets snyggaste. Det står klart sedan juryn i tävlingen Sveriges Snyggaste Kontor sagt sitt.


- Det här betyder väldigt mycket för oss. Vi arbetar själva bland annat med att utveckla kontor och då är det viktigt att ha ett eget kontor som är representativt. Därför känns det extra bra att få den här utmärkelsen, säger Björn Lindahl, vice vd för Arcona, som tog emot priset på seminariet Fastighetsmarknadsdagen på Grand Hotel i Stockholm på tisdagen.

Arcona delar kontor med Exengo Installationskonsult på Rehnsgatan 11 i Stockholm i fastigheten Taktäckaren 2, som ägs av Axfast.

Arcona arkitekter, BSK Arkitekter (som ingår i Arconakoncernen) och Exengo Installationskonsult har tillsammans skapat det 1 230 kvadratmeter stora kontoret.

Kontoret, omfattande 1 230 kvadratmeter, är en mix av aktivitetsbaserat kontor med inslag av fasta arbetsplatser och det tillhandahåller en molnbaserad IT-lösning för ett flexibelt arbetssätt.

Tävlingen Sveriges Snyggaste Kontor arrangerades för fjärde gången av Lokalnytt och Fastighetssverige. Ett 40-tal kontor deltog i årets tävling.

Fem finalister röstades fram av svenska folket (sammanlagt kom nästan 20 000 röster in).

Vinnaren utsågs av en kvalificerad jury, under ledning av Monica von Schmalensee, vd för White.

Juryns motivering lyder: ”Besökare till detta vinnande kontor hälsas av en välkomnande entré full med liv och rörelse. Råa materialval ger ett intressant intryck där konstruktion såväl som installation redovisas. Det är en arbetsplats där kontraster är A och O, där en dov färgskala i lobbyn ställs mot ett ljust och luftigt kontorslandskap med väl avvägda färgaccenter. En mix av ytor och funktioner stödjer deras flexibla arbetssätt på ett föredömligt vis. En varierad belysning skapar stämningsfull atmosfär i hela kontoret. Det är ett koncept som andas mod och skaparlust.”

Jimmy Bengtsson, vd på Arcona, säger:
- Jag är mycket stolt över vårt kontor och att vi involverat hela koncernens breda kompetens i planerandet, utformningen och genomförandet av byggprojektet. Från idé till färdig lokal.
- Kontorsombyggnader är en av våra specialkompetenser. Lokalprojektet och vårt nya aktivitetsbaserade arbetssätt är ett bra sätt för oss att ännu bättre förstå våras kunders processer och hur vi kan skapa bättre lokaler åt dem. Jag välkomnar nu kunder, samarbetspartners och andra att besöka oss och vi visar mer än gärna upp Sveriges snyggaste kontor!

Arcona fick ta emot en exklusiv skulptur, signerad Ernst Billgren och tvåan Landgren (från Malmö) fick ett specialpris från Akvarieleasing. Trea blev Stockholmskontoret Creuna.


Bild 1
Bild 2
Bild 3
Bild 4
Bild 5
Bild 6
Bild 7
Bild 8
Bild 9
Bild 10

Fotograf: Bengt Höglund

Dela den här nyheten

Microsoft vinner Sveriges Snyggaste Kontor

2013-11-28



Vinnaren i tävlingen Sveriges Snyggaste Kontor 2013 är Microsoft Sverige, som i dag prisades på Oscarsteatern i Stockholm
– Vinsten betyder jättemycket, säger Lotta Bergius på Microsoft.


Microsofts Sverigekontor ligger i Kista. Ansvarig inredningsarkitekt är Wivian Eidsaunet, som då arbetade för Murman Arkitekter och som sedan, tillsammans med ett antal övriga Murman-medarbetare, har startat Spectrum Arkitekter. Inför skapandet av det nya kontoret gjorde Microsoft en mätning för att se hur deras kontor utnyttjades och det visade sig att tre fjärdedelar av de närmare 600 skrivborden stod tomma, och skrivborden tog upp cirka 60 procent av ytan. I det nya kontoret har de personliga skrivborden ersatts av 1 800 olika typer av platser där man själv väljer den plats som passar bäst utifrån arbetsuppgift och sinnesstämning. På så sätt har de frigjort 30 procent av ytan.
– Det här är en bekräftelse på att vi har tänkt rätt och vi är jättenöjda. Det skapar en stolthet bland medarbetarna att känna att vi inte bara är Sveriges bästa arbetsplats utan även Sveriges snyggaste. Vinsten betyder jättemycket, säger Lotta Bergius, fastighetschef på Microsoft.

Juryns motivering lyder: “Sveriges snyggaste kontor 2013 är väl anpassat till och utvecklar vidare det nya rationella arbetslivet, och med stadens strukturella mångfald som utgångspunkt och organisatoriska idé skapas en mycket attraktiv arbetsplats. Allt är genomfört på ett inspirerande och väl genomarbetat sätt, där en hög arkitektonisk nivå på ett behärskat sätt hanterar en varierad formvärld som sammantaget ger Microsoft en mycket stimulerande arbetssituation för lång tid framöver.”

På andra plats kom fastighetsbolaget Vasakronan i Stockholm och trea kom AMF Fastigheter, också i Stockholm.

Tävlingen Sveriges Snyggaste Kontor arrangeras av magasinet Lokalnytt, för tredje gången. Förra året vann Malmöföretaget Ideas. Prisutdelningen – förstapriset var en skulptur av Ernst Billgren – ägde rum vid lunchtid i dag i samband med ett seminarium om kontorsmarknaden på Oscarsteatern i Stockholm.
Under hösten har företag över hela Sverige nominerat sina kontor till tävlingen på sajten sverigessnyggastekontor.se. Tre finalbidrag har röstats fram. En kvalificerad jury, under ledning av arkitekten Magnus Månsson, har sedan utsett de tre vinnarkontoren.

För mer information, kontakta:

Lotta Bergius, fastighetschef, Microsoft, 0708-266008
Eddie Ekberg, redaktör Lokalnytt, 0736-574316

Ladda ner bilder här:



På bilderna: Mats Hederos, AMF Fastigheter, Lotta Bergius, Microsoft, juryns
ordförande Magnus Månsson och Peter Östman, Vasakronan.

Bilder från Microsofts kontor (fotograf: Jason Strong):

Bild 1
Bild 2
Bild 3
Bild 4
Bild 5
Bild 6
Bild 7
Bild 8
Bild 9
Bild 10

Dela den här nyheten

Här är finalisterna i Sveriges Snyggaste Kontor

2013-11-05

Nu har svenska folket röstat fram sina favoriter i tävlingen Sveriges Snyggaste Kontor.
Sammanlagt har nästan 11 000 röster har kommit in – här är de tio finalkontoren.


Ett 40-tal kontor var nominerade till tävlingen som arrangeras av Fastighetssveriges systermagasin Lokalnytt.

Under hela oktober månad har röstningen pågått på www.sverigessnyggastekontor.se – hela 10 850 röster har kommit in.

- Det är glädjande att det är så stort intresse för tävlingen. Det handlar inte bara om att det är så många som har röstat, det surras också mycket om tävlingen i fastighetsbranschen. Sveriges Snyggaste Kontor har blivit en känd företeelse hos alla som på ett eller annat sätt arbetar med kontor, säger Rolf Andersson, Fastighetssveriges och Lokalnytts vd och grundare.

Juryn kommer nu att bedöma de tio finalbidragen. Prisutdelningen sker i samband med ett seminarium på Sveriges Snyggaste Kontor-dagen på Oscarsteatern i Stockholm den 28 november. Du anmäler dig här.

De tio kontor som har fått flest röster är (i bokstavsordning):
# AMF Fastigheter, Stockholm.
# Brio, Malmö.
# Dekra, Göteborg.
# Electronic Arts, Stockholm.
# Eyeworks, Stockholm.
# HSB, Stockholm.
# Ladingen, Sollentuna.
# Microsoft, Stockholm.
# Tretton 37, Lund.
# Vasakronan, Stockholm.

För att se bilder på kontoren, besök Fastighetssverige.se

Dela den här nyheten

Stjärnarkitekt ny juryordförande i Sveriges Snyggaste Kontor

2013-10-31


Magnus Månsson.
Bild: Semrén & Månsson

Magnus Månsson blir ny juryordförande i Sveriges Snyggaste Kontor.
Han ersätter Gert Wingårdh som varit juryns ordförande de två första åren av tävlingen.


- Det känns fantastiskt, ett riktigt hedersuppdrag, säger Magnus Månsson.

Magnus Månsson är utbildad Arkitekt MSA vid Chalmers och har även studerat vid Konsthögskolan i Stockholm. Till vardags är han koncernchef för Semrén & Månsson, med kontor i Göteborg, Stockholm, Sczcetcin och St.Petersburg, där han också var vd 1989-2010.

Han är upphovsman till, bland många andra, byggnader som Avalon hotel och Clarion Hotel Post i Göteborg.

Magnus Månsson har också tilldelats en professur i arkitektur.

Prisutdelningen och seminariet Sveriges Snyggaste Kontor hålls i år på Oscarsteatern den 28 november.

Dela den här nyheten