Kindred Group

Regeringsgatan 25, Stockholm

Information
Under våren 2019 flyttade spelföretaget Kindred in i sina nya lokaler på Regeringsgatan 25 i ett nybyggt hus i Urban Escape i Stockholm. För Kindred var den centralt placerade platsen samt ett nytt helt optimerat kontor viktiga parametrar för sin fortsatta utveckling av företaget.

Studio Stockholm har varit ansvarig inredningsarkitekt och Tenant & Partner har skött hyresförhandling och projektledning genom hela projektet som inleddes i slutet av 2017. Genom framtagandet av målbeskrivning kom man fram till vilka strategier som behövdes för att nå dem. Nästa steg i processen handlade om att analysera och identifiera Kindreds varumärke och kultur. Att kunna erbjuda den absolut bästa arbetsmiljön oberoende om man arbetar som utvecklare eller med försäljning. Kontoret erbjuder två plan på totalt 8 000 kvm förbundna med en centralt placerad interntrappa.

Konceptet baseras på Kindreds tydligt internationella karaktär, deras tekniska utveckling samt deras varma och ödmjuka gemenskap och kultur. Vi kallar konceptet för ”Soft-tech”. Här möter vi mycket ek och textila material samt ljusinstallationer som såklart är programmerade för olika ändamål och stämningar, optimerade ytor för utvecklare med specialritade mobila whiteboard- och skärmväggar,

Kvm: ca 8 000 kvm
Antal medarbetare: 400 men anpassat för 600
Inredningsarkitekter: Studio Stockholm Arkitektur
Fotograf: Per Kristiansen
Plats: Regeringsgatan 25, Urban Escape, Stockholm

Motivering
Genom vår design symboliserar vi kopplingen till Kindred som företag. Djärva sneda stråk skär igenom planerna och skapar överblick och bryter upp lokalens struktur. Dessa utsikter ger möjligheter att interagera och skapa puls som sprids över hela kontoret. För att skapa dynamik adderar vi ett mjukare formspråk i möbler. Genom möbler och textilier skapar vi också färgställningar som på ett tydligt sätt berättar om funktionera.

Att det är optimerat för varje medarbetares behov tycker vi också är en självklarhet. Så kommer vi till estetiken; hur det ser ut och vilken känsla du får när du kliver in genom entrén och rör dig fram i lokalerna. Den internationella prägeln, känslan av spelutveckling, framåtanda samt pulsen bland medarbetarna ska kännas i väggarna.

Omröstningen har avslutats

Dela den här sidan