Dice vann Sveriges Snyggaste Kontor 2016!

2016-11-16


På onsdagseftermiddagen hyllades vinnarna i tävlingen Sveriges Snyggaste Kontor på Grand Hotel i Stockholm.
Vinnare blev Dice – som därmed vann tävlingen för andra gången.

Dice är en av världens främsta spelutvecklare med succéer som Battlefield, Battlefront Star Wars och Mirror´s Edge bakom sig.

Bolaget vann Fastighetssveriges och Lokalnytts tävling Sveriges Snyggaste Kontor år 2011, första gången som tävlingen genomfördes.

- Det känns helt fantastiskt. Vi vågade inte hoppas på detta eftersom vi vann med vårt förra. Kul. Otroligt kul, säger Helene Markås på Dice.

När Dice vann 2011 låg spelbolagets kontor på Katarinavägen, men tidigt i år gick flyttlasset till AMF Fastigheters Fatburen på Södermalm, där de hyr 15 000 kvadratmeter. Som inredningsarkitekt valdes Studio Stockholm, med Marco Checchi, tidigare på BSK Arkitekter, som låg bakom Dices kontor på Katarinavägen.

Dicegänget som tog emot priset på Fastighetsmarknadsdagen har flera förklaringar till att deras kontor vann tävlingen.

- Vi har arbetat mycket med att få in innovativa lösningar som är anpassade för vår verksamhet, konstaterar Martin Krigh.

- Mycket är specialbyggt för vår typ av verksamhet. Det är stora utmaningar eftersom vi använder mycket el och genererar mycket värme. Man får använda många speciallösningar, säger Niklas Domander.

Dice vann ett konstverk i form av en glasgitarr, signerad Mikael Axenbrant.

Var ska ni ställa den?
- Det blir nog i receptionen, säger Helene Markås.
- Eller i baren, säger Jannis Saripandis.
- Eller i skrytrummet, där vi har våra andra utmärkelser...

Juryns motivering:
"Ett snyggt kontor är framför allt ett kontor som passar och speglar verksamheten som bedrivs i det – ett kontor som gör att verksamheten utvecklas.
Företag som sticker ut ska självklart ha ett kontor som sticker ut.
Årets vinnare andas, lekfullhet, kreativitet, innovation och mod.
Mod att pröva nya lösningar som både visuellt och funktionsmässigt rimmar med företagets ambitioner om att vara världsledande på det de gör.
Det här är ett kontor för ett företag som verkligen vågar satsa – som vågar kasta tärningen.
Roll the Dice!"

Juryn bestod av stjärnarkitekten Gert Wingårdh (ordförande), Castellums Anders Hallquist och Chalmersprofessorn Ulrike Rahe.

Förstapriset har tagits fram i samarbete med Särö Konst.

På andra plats kom Wiget Media i Stockholm (som får ett akvarium under ett år från Akvarie-Leasing) och trea kom Kinnarps i Kinnarp.

Dela den här nyheten