Collector Bank har Sveriges snyggaste kontor

2015-11-18

Fastighetsmarknadsdagen Stockholm Collector Bank i Göteborg vann tävlingen Sveriges Snyggaste Kontor. Det stod klart sedan juryn presenterat vinnaren under Fastighetsmarknadsdagen i Stockholm.
– Det här betyder jättemycket för oss, sade en överlycklig Helena Björkengren på Collector Bank i Göteborg.

Det 2 800 kvadratmeter stora huvudkontoret på Östra Hamngatan i Göteborg stod klart i november förra året.
– Vi jobbar kontinuerligt med miljön, det är viktigt för att attrahera rätt personal. Vi månar också om våra anställda. Miljön är en viktig del av företagskulturen, sade Helena Björkengren som fick ta emot ett konstverk skapad av Gert Marcus.

Vasakronan äger fastigheten på Östra Hamngatan, vilket givetvis gladde Anders Kjellin, regionchef i Stockholm.
– Nu är det egentligen mina göteborgskollegor som ska hyllas, men det är förstås roligt att våra fastigheter uppmärksammas på det här positiva sättet.

Rekordmånga deltog i tävlingen och rekordmånga röstade. Med andra ord ett tufft jobb för juryn bestående av ordföranden Monica von Schmalensee, Anders Hallquist och Mikael Grundén.
– Det har varit många röster och många förslag att ta hänsyn till, konstaterade Monica von Schmalensee.

Motiveringen:

Det första man möts av i detta vinnande kontor är varma, glada färger och en inredning som sprider energi. Det är kreativt, fantasifullt och med en känsla full av framtidstro – lite som företaget självt som ju växt kraftigt de senaste åren och fortsätter växa så det knakar.

Det är ett modernt kontor med generösa ytor för, såväl planerade som spontana, kreativa och inspirerande möten. Det visar en svensk arbetsplats i framkant som inspirerar både kunder och medarbetare och som därmed blir en självklar mötesplats. Känslan är hemtrevlig och varm.

Inredningen bryter starkt mot de strikta diskreta ideal som annars råder i deras bransch; det är modigt!

På andra plats i tävlingen kom Vasakronans Öresundskontor i Malmö som fick ta emot en värdecheck på hyra av konst under ett år av Åmells Rent Your Art. På tredje plats slutade Götessons Industri i Ulricehamn som under ett år kommer att få glädjas av ett gratis akvarium, sponsrat av Akvarieleasing. Fyra blev Red Bull i Stockholm och femma slutade Briab Brand & Riskingenjörerna i Stockholm.

Dela den här nyheten