Microsoft vinner Sveriges Snyggaste Kontor

2013-11-28Vinnaren i tävlingen Sveriges Snyggaste Kontor 2013 är Microsoft Sverige, som i dag prisades på Oscarsteatern i Stockholm
– Vinsten betyder jättemycket, säger Lotta Bergius på Microsoft.


Microsofts Sverigekontor ligger i Kista. Ansvarig inredningsarkitekt är Wivian Eidsaunet, som då arbetade för Murman Arkitekter och som sedan, tillsammans med ett antal övriga Murman-medarbetare, har startat Spectrum Arkitekter. Inför skapandet av det nya kontoret gjorde Microsoft en mätning för att se hur deras kontor utnyttjades och det visade sig att tre fjärdedelar av de närmare 600 skrivborden stod tomma, och skrivborden tog upp cirka 60 procent av ytan. I det nya kontoret har de personliga skrivborden ersatts av 1 800 olika typer av platser där man själv väljer den plats som passar bäst utifrån arbetsuppgift och sinnesstämning. På så sätt har de frigjort 30 procent av ytan.
– Det här är en bekräftelse på att vi har tänkt rätt och vi är jättenöjda. Det skapar en stolthet bland medarbetarna att känna att vi inte bara är Sveriges bästa arbetsplats utan även Sveriges snyggaste. Vinsten betyder jättemycket, säger Lotta Bergius, fastighetschef på Microsoft.

Juryns motivering lyder: “Sveriges snyggaste kontor 2013 är väl anpassat till och utvecklar vidare det nya rationella arbetslivet, och med stadens strukturella mångfald som utgångspunkt och organisatoriska idé skapas en mycket attraktiv arbetsplats. Allt är genomfört på ett inspirerande och väl genomarbetat sätt, där en hög arkitektonisk nivå på ett behärskat sätt hanterar en varierad formvärld som sammantaget ger Microsoft en mycket stimulerande arbetssituation för lång tid framöver.”

På andra plats kom fastighetsbolaget Vasakronan i Stockholm och trea kom AMF Fastigheter, också i Stockholm.

Tävlingen Sveriges Snyggaste Kontor arrangeras av magasinet Lokalnytt, för tredje gången. Förra året vann Malmöföretaget Ideas. Prisutdelningen – förstapriset var en skulptur av Ernst Billgren – ägde rum vid lunchtid i dag i samband med ett seminarium om kontorsmarknaden på Oscarsteatern i Stockholm.
Under hösten har företag över hela Sverige nominerat sina kontor till tävlingen på sajten sverigessnyggastekontor.se. Tre finalbidrag har röstats fram. En kvalificerad jury, under ledning av arkitekten Magnus Månsson, har sedan utsett de tre vinnarkontoren.

För mer information, kontakta:

Lotta Bergius, fastighetschef, Microsoft, 0708-266008
Eddie Ekberg, redaktör Lokalnytt, 0736-574316

Ladda ner bilder här:På bilderna: Mats Hederos, AMF Fastigheter, Lotta Bergius, Microsoft, juryns
ordförande Magnus Månsson och Peter Östman, Vasakronan.

Bilder från Microsofts kontor (fotograf: Jason Strong):

Bild 1
Bild 2
Bild 3
Bild 4
Bild 5
Bild 6
Bild 7
Bild 8
Bild 9
Bild 10

Dela den här nyheten