Aperto arkitekterbyggkonsulter AB

Rosenlundsgatan 40, 118 53 Stockholm

Information
Inflyttning 2011-10-01, yta: 1123 kvm i fd Tobaksmonopolets tobakslager, arkitekt: Aperto arkitekterbyggkonsulter AB / gnm Hedvig Andersson.
Lokalen med sin härliga volym, stora fina fönster och sköna läge på Söder var ett superfint utgångsläge för att skapa ett funktionellt kontor med gott om plats och trivsel för anställda och besökare.
Inredningsidén är att behålla lokalens industriella karaktär och att skapa generöst tilltagna och väl disponerade arbetsytor i landskapssitnning. Mitt i lokalen fanns ett större hål i bjälklaget som utnyttjades till en ny ståltrappa som förbinder de båda planen.
Kontoret är öppet och har en tydlig och enkel planlösning. Akustik- respektive belysningslösning är väl integrerad och ventilationslösningen är bra, tyst och fri från drag.
I båda planens mittdelar finns service och teknikutrymmen samt förråd. I fil mot Rosenlundsgatan finns gott om rum i olika storlekar för möten eller enskilt arbete.
Mot gårdssidan finns på entréplanet ett gemensamt kök och tidskriftsbibliotek. Varje dag dukas frukostbuffé fram och här kan man värma sin lunchmat. Plats finns för kontorsgemensamma informationsmöten, utbildningar, AW eller biokvällar.
Motsvarande yta på övre planet inrymmer en större ateljé med produktbibliotek, modellverkstad och möjlighet till föreläsningar.

Motivering
Inredningen är hållbar över tid. Materialen är så långt möjligt goda miljöval. Den följer inte heller modetrender utan står för sig själv. Arbetsmiljön är otroligt bra och ytorna är smart disponerade.

Omröstningen har avslutats





Dela den här sidan