Collector Bank

Östra Hamngatan 24, Göteborg

Information
När Collector Bank skulle utveckla och utöka sitt huvudkontor under slutet av 2014, fick Karin Skoglund och Annika Hedeblom på Kaka arkitekter i uppdrag av kund att skapa en mer spännande och öppen inredning, där ytor för olika typer av arbete prioriterades. Kunden hade helt klart för sig vilken sorts stämning som skulle eftersträvas, att kontoret skulle kännas öppet och hemtrevligt. Att man direkt skulle uppleva miljön som inspirerande, ja härlig att jobba i eller besöka för ett möte.

Helena Björkengren är projektledare hos Collector Bank och har ansvarat för den senaste ombyggnaden och nyinredningen. Det har blivit ett antal av den varan på senare år. Ett företag som växer så det knakar behöver hela tiden utvidga. Och det är just vad som skett hos Collector i Göteborg. Antalet anställda på bolaget har vuxit från ca 100 personer för tre år sen till närmare 300 idag.

Collector Bank arbetar aktivitetsbaserat, men har inte velat gå ifrån traditionen med fasta arbetsplatser. En stark ambition i den senaste omgörningen har varit att skapa ett modernt och rörligt kontor med gott om kreativa platser för såväl planerade och spontana möten, som för avspända pauser. Traditionella arbetsstationer med skrivbord behövdes också men man ville blanda upp dessa med mer flexibla utrymmen. Mötesytor där textilier dras till och från togs fram för att lätt kunna skapa ett rum i rummet när det behövs.


Fotograf: Anders Bergstedt

Motivering
Det är glatt, inbjudande och avspänt i Collector Banks nya huvudkontor. Inredningen bryter helt mot de strikta ideal man förknippar med en traditionell bank. Det ska inte råda någon tvekan om att vi befinner oss i den nya tidens bank. Miljöer för den sortens traditionsrika verksamheter tänker man sig annars gärna som utpräglat diskreta. Men här hos Collector Bank i Göteborg är det precis tvärtom. Starka konfektfärger som rosa, orange och lila, kontrasterat mot svart och grått. Många avspänt loungelika miljöer där det verkar inbjudande att hänga, bara några få personer eller i större grupper. Roliga, originella möbler, glatt blandade – verkligen inte någon gängse uppsättning av strikta och väluppfostrade designklassiker. Men så är detta heller ingen vanlig bank, utan en teknikintensiv och nytänkande sådan.

Collector är ett företag som expanderar hela tiden vilket gör det viktigt att ha en tydlig linje att följa. När de behöver fler arbetsplatser skall ståbord och andra typer av möbler kunna flyttas till en annan del av lokalen men fortfarande passa in och fylla sin funktion.

Det här 16-åriga företaget har precis börjat sin resa. Vi har som tydlig målsättning en fortsatt stark tillväxt och inga planer på att slå av på takten, säger Åsa Hillsten Eklund, kommunikations- och marknadschef på Collector.

Omröstningen öppnar 2021-10-02

Ange din e-postadress i fältet längst ner på denna sidan för att få ett e-postmeddelande när omröstningen har öppnat.


Dela den här sidan