Red Bull Sverige

Tobaksmonopolet, Rosenlundsgatan 40, Stockholm

Information
Designfirma: pS arkitektur
Kvm: 800 kvm
Renoverings- / inflyttningsår: 2014-2015
Fotograf: Jason Strong


Motivering
"1987 lanserade Red Bull inte bara en ny produkt, utan skapade också en helt ny produktkategori – energidryck. Sedan dess har Red Bull gett vingar åt människor och idéer där man har satt nya milstolpar inom både sport och kultur."

Det grafiska uttrycket på burken med sol, romb, tjur och typsnitt inspirerade till inredningen av kontoret. Läderklädda möbler (tjuren), runda former (solen), rombmönster i mattor och möbler samt tunna svarta detaljer och linjer (typsnittet), som ramar och sladdar till lampor, återkommer som ett tema genom hela lokalen och bidrar till en stark helhetskänsla. En elegant färgpalett av blått, svart och guld kontrasterar mot naturliga material som marmor, läder och trä.

Red Bulls entusiasm för sport, äventyr, musik och konst manifesteras i inredningen genom bland annat citat i frostning på glaspartier och bilder på artister och atleter inom Red Bulls nätverk.

Receptionen och loungen designades med ett flexibilitetstänk eftersom utrymmet även används för event och fester. Den specialritade receptionsdisken är vik- och flyttbar och kan utnyttjas i det flexibla utrymmet till exempel som bar. Akustikpanelerna på väggarna med fototryck av sport och kultur återspeglar den aldrig sinande energin i produkten och företaget.

Omröstningen öppnar 2021-10-02

Ange din e-postadress i fältet längst ner på denna sidan för att få ett e-postmeddelande när omröstningen har öppnat.


Dela den här sidan