HSB Göteborg

Sven Hultins plats 2, Göteborg

Information
En pigg 90-åring firar stort. HSB Göteborg flyttade in i helt nya lokaler på 2 200 kvm den 29 juni 2015. Nytt huvudkontor i miljöklass Guld uppe på Chalmersområdet i Göteborg. Allt för att komma nära forskning och utveckling för att skapa framtidens hållbara boende.

Inredningstankar:
HSB Göteborgs huvudkontor är helt aktivitetsbaserat. Förhoppningen med denna satsning är att främja samverkan och kreativitet mellan medarbetare, medlemmar och kunder. Allt är nytt och ovant, därför valde vi att tillvarata HSBs trygga och trivsamma historia. De två huskropparna och olika våningsplan knyts samman i form av konstnärliga grafiska bilder som grävts fram ur gamla fotoarkivet. Inredningen är varm och samtliga material och färgval andas hållbarhet och välkomnande. Allt är närproducerat och varenda detalj är noga utvald för att stämma överens med husets sobra arkitektur.


Motivering

Vad gör det här till Sveriges Snyggaste Kontor:
Visionen att skapa känslan, estetiken och funktionen av ”En trygg och lustfylld arbetsplats i världsklass”, känns med råge uppfylld. I detta kontor blir alla snygga. Den tydliga hotellobby-känslan som inkluderar och samtidigt manar till rörelse lyckas med konststycket att genomsyra varenda kubikmeter i de båda husen. Från café, till konferens och arbetsplatser. Den gemensamma receptionen med väl genomtänkt service gör att gränserna för våningsplan, olika företag och medarbetares tillhörighet suddas ut. Alla passar in, alla hör ihop.


Omröstningen har avslutats





Dela den här sidan