Vasakronan Uppsala

Dragarbrunnsgatan 38, Uppsala

Information
Vasakronans regionkontor i Uppsala är beläget på Dragarbrunnsgatan 38 i Uppsala. Kontoret är på 1000 kvm och inflyttning skedde under sommaren 2015.
Inredningsarkitekt är Studio Stockholm Arkitektur.
Fotograf är Per Kristiansen och Sara Karlsson.

Konceptet är en mötesplats med en tydlig Uppsala-anknytning. Med konceptet Campus har vi skapat ett kontor för effektiv samverkan. I en inspirerande miljö delar vi med oss. Både mellan oss själva och vår omgivning. Allt i en miljö där vi vågar tänja på gränsen till vad ett kontor är.


Motivering
I det snygga kontoret döljer sig en funktionalitet och en flexibilitet över det vanliga.

Vårt kontor är en mötesplats, kulturbärare och katalysator. Vi delar med oss av vårt kontor till samarbetspartners, kunder och leverantörer. Alla jobbar aktivitetsbaserat, även kundtjänst och värdinna. Det ger oss en scen för korsbefruktning, relationsbyggande och lönsam hållbarhet.

Vi har tillsammans med Studio Stockholm Arkitektur tagit fram konceptet Campus. Ordet Campus ger associationer till nyfikenhet, samverkan, nytänkande och framåtanda. Vi vill också fånga upp universitetsvärldens mångfald och mångfacetterade tänkande. Inspiration till gestaltningen hämtar vi i den blandmiljö med byggnader och park som ryms på inom ett och samma campusområde.
Ett ordinärt kontor blev spännande i kombination av byggnader och park med färgglada och inspirerande inredningsdetaljer. Kontoret ger en energikick med sina inbjudande mötesplatser i caféets soffa, bänken under trädet eller på pallarna mitt i seminariets mötesdel. Ett arbetslugn infinner sig när man omsluts i soffan i arkaden eller innanför bibliotekets vackra fasad. Att ta en del nya möbler, en del egentillverkade lösningar och slutligen tillsätta en del återanvändning och en ”Ikea Hack- soffa” är receptet på en dynamisk miljö med en liten tvist.

Kontoret bygger på en långsiktigt miljötänk som är byggt för att vid behov kunna LEEDcertifieras. I framtiden kan ytan anpassas och delas i mindre kontor utan större ingrepp. Materialval och återbruk är viktiga ingredienser - Ikea hack, befintlig fönsterbänkskanal, textilmattan av återbrukat material, begagnade skrivbord och skärmar mm, verkstaden från huvudkontoret fick flytta till Uppsala och blev här en riktig verkstad som skapar en stark profil åt fastighetsteknikerna. Vi samutnyttjar våra lokaler under och efter kontorstid. Vår aula används för workshops, internmöten, yoga, pingis och härom lördagen användes aulan till en barbershopkör då de hade audition för nya medlemmar. Vi kommer nu också husera en av våra hyresgäster, ett företag med 12 personer, under deras 2 månaders långa ombyggnation.

Vi hoppas att vårt kontor ska inspirera våra kunder till att se olika möjligheter hur man kan anpassa ett modernt kontor till den verksamhet man bedriver. Vi gör det för att inspirera och hjälpa våra kunder.

Välkommen till Vasakronan Uppsala!

Omröstningen har avslutats





Dela den här sidan