Advokatfirman Vinge

Kajpromenaden 21, 251 10 Helsingborg

Information
Nytt liv i hamnmagasin

Idé var att behålla den historiska ursprungskänslan och kombinera den med en modern inredning . Bland befintliga träpelare och –balkar har Jais Arkitekter skapat en ny spännande kontorsmiljö med fokus på rumslighet och social sammanhållning.

Vinge advokatfirma har flyttat in i ett gammalt hamnmagasin i Norra hamnen, Helsingborg. Från entrédörren i stål når du direkt den vackra receptionsdisken i mässing/valnöt samt en lounge med eldstad. Väggen i fonden är klädd i oljebränd stålplåt som anknytning till det marina inslaget i området. Kontorsrummen med stora glaspartier medger öppenhet men med möjlighet till avskilt arbete när så behövs. De är placerad i fasad och tillsammans med temporära arbetsplatser omringar de en kärna av mötesrum, kopiering och fika/pentry. Konferensavdelning är av sekretesskäl placerat en våning upp och kan fungera som en egen enhet vid möte eller förhandlingar. Trä (natur och svartmålat), oljebränd stålplåt, glas och betong - naturliga material i en sammanhållen palett som tillsammans med mjuka toner av grått, rosa och grönt ger ett sobert och stilrent uttryck.

Inflyttning:2015
Fotograf: Ole Jais


Motivering
Vinges kontor är Sveriges snyggaste för att man med material, form och textur skapat ett spännande och intressant collage av gammalt och nytt!

Omröstningen har avslutats

Dela den här sidan