Advokatfirman Vinge

Kajpromenaden 21, 251 10 Helsingborg

Information
Nytt liv i hamnmagasin

Idé var att behålla den historiska ursprungskänslan och kombinera den med en modern inredning . Bland befintliga träpelare och –balkar har Jais Arkitekter skapat en ny spännande kontorsmiljö med fokus på rumslighet och social sammanhållning.

Vinge advokatfirma har flyttat in i ett gammalt hamnmagasin i Norra hamnen, Helsingborg. Från entrédörren i stål når du direkt den vackra receptionsdisken i mässing/valnöt samt en lounge med eldstad. Väggen i fonden är klädd i oljebränd stålplåt som anknytning till det marina inslaget i området. Kontorsrummen med stora glaspartier medger öppenhet men med möjlighet till avskilt arbete när så behövs. De är placerad i fasad och tillsammans med temporära arbetsplatser omringar de en kärna av mötesrum, kopiering och fika/pentry. Konferensavdelning är av sekretesskäl placerat en våning upp och kan fungera som en egen enhet vid möte eller förhandlingar. Trä (natur och svartmålat), oljebränd stålplåt, glas och betong - naturliga material i en sammanhållen palett som tillsammans med mjuka toner av grått, rosa och grönt ger ett sobert och stilrent uttryck.

Inflyttning:2015
Fotograf: Ole Jais


Motivering
Vinges kontor är Sveriges snyggaste för att man med material, form och textur skapat ett spännande och intressant collage av gammalt och nytt!

Omröstningen öppnar 2021-10-02

Ange din e-postadress i fältet längst ner på denna sidan för att få ett e-postmeddelande när omröstningen har öppnat.


Dela den här sidan