JM Entreprenad AB

Rosenborgsgatan 12, Solna

Information
Rosenborgsgatan 12 är en nyproducerat miljösmart kontorsfastighet som vi flyttade in i den 17 november 2014. Vi huserar på ett kontorsplan om c:a 1.500 kvm och har även en konferensdel om 275 kvm.

Fotograf är Jason Strong

Motivering
JM Entreprenad har både byggt huset och anpassat lokalen, och uttrycket är starkt kopplat till verksamheten med specialritad inredning och råa material som mjukas upp med en sober färgskala.

Det är ett öppet och trivsamt kontor som tål att växa i och med smarta funktioner, och inredningen skvallrar på ett lekfullt men otvivelaktigt sätt om vem som bor här. Kuddar i varseltextil, draperier av kedjor och platsbyggd belysning av korrugerad plåt ger en tydlig och finstämd inramning av ett högteknologiskt aktivitetsbaserat kontor där sopsortering är en självklarhet. Tillsammans med konferensrummen som är döpta med namn på byggbranschens yrkeskategorier och verktyg, är det kreativa uttrycket ett medvetet sätt att tolka och påminna om företagets verksamhet ute på byggarbetsplatserna där det grävs, gjuts, snickras och muras.
Ett av de mer konceptade rummen är Byggboden – här kan man gå in med skitiga skor och hänga av sig hjälmar och varselvästar. Och i den externa ytan finns självklart JMs karaktäristiska tegelvägg.


Omröstningen har avslutats





Dela den här sidan