Kulturförvaltningen

Askebykroken 26-32, Spånga

Information
En gång ett hyreshus i 1960-talets miljonprojekt. Nu kontor med plats för ny konst, ny kulturverkstad och nya arbetsformer. Stockholms kulturförvaltning gjorde gemensam sak med Familjebostäder och flyttade ihop i Rinkeby där 120 kulturtjänstemän fått en modern, aktivitetsbaserad arbetsplats. De två organisationerna har varsin del i huset och delar reception, mötesrum och bistro med varandra.

Motivering
MER har tillsammans med systerföretaget ETTELVA anpassat lokalerna för nya verksamheter och kontoret är helt aktivitetsbaserat. Genom lokalerna löper ett öppet gångstråk med fri sikt, där färgstarka passager markerar förflyttningen mellan olika aktivitetszoner.

Kulturförvaltningen har en av de bästa konstsamlingarna bland Sveriges arbetsplatser, och konstverken är en integrerad del av lokalen. Arbetsytorna går i en varm, neutral färgton som framhäver de många verken av samtida konstnärer. I gångstråkens slut är fonderna reserverade för större konstverk, som drar till sig blicken när du går genom lokalen.

Många möbler är formgivna och tillverkade specifikt för Kulturförvaltningen. Ett exempel är de personliga skåpen, där varje medarbetare har plats för utsmyckning som fästs med ett par gummiband.


Omröstningen har avslutats





Dela den här sidan