Axians

Råsundavägen 4, Stockholm

Information
Storlek: 2900 kvm
Inflyttningsår: 2015

Motivering
Hemligheten är inte arbetsmiljön. Hemligheten är en fantastisk miljö för arbete.

När Qbranch blev Axians och flyttade in i nya lokaler i Solna Port den 20:e juli 2015, så var det inte bara en geografisk förflyttning av verksamheten. Det förändrade förutsättningarna för vårt arbete och kommer förhoppningsvis att öka vår konkurrenskraft.

Hela idén med det nya kontoret är att vi i varje ögonblick kan välja exakt den miljö som passar optimalt för det arbete som ska utföras ”just då” – antingen vi behöver ett spontant möte, en kort paus, en stunds umgänge med några kolleger, perfekt uppkoppling i ett avancerat kontorslandskap, tillfällig avskildhet, dynamiska projektmöten, stora konferenser, en social AW i clubmiljö, konfidentiella telefonsamtal eller möjligheter att tänka fritt, stort och djärvt uppe på den jättelika takterrassen, där bara himlen sätter gränserna.

Vi tror att vi har skapat en en miljö, som kan attrahera och inspirera de största och djärvaste talangerna. Som kan stimulera de intressantaste och mest krävande kunderna att ge oss de tuffaste utmaningarna.

Vi ville gifta ihop det mänskliga med det professionella, så att högteknologins krav och människans behov inte skulle stå i vägen för varandra.
Visionen med det nya kontoret ryms i tre ord, som pekar rakt in i framtiden: Urban, Global, Green.

Urban, därför att vi lever och verkar mitt i storstaden med storstadens puls i ådrorna. Och gillar det. Visionen handlar lika mycket om inställningen till livet och arbetet som den geografiska belägenheten.

Global, därför att vi är en del av en global verklighet. Den inspirerar oss, nej tvingar oss, att delta och lämna vårt bidrag till den globala utvecklingen.

Green, därför att vi föredrar gröna lösningar. Vi flyttar in i ett hus som är miljöcertifierat. Vi väljer endast material som klarar samma hårda krav. Vi gör det för att vi lever i nuet. Som ett litet, men ändå tydligt, bevis på vår tålmodiga – och kompromisslösa – kamp för hållbarhet.

Under processen har våra medarbetare varit inblandade i arbetet genom en löpande byggblogg, och en namntävling för namngivning av konferensrum blev mycket populär. Eftersom vi inte säljer några fysiska produkter, men ändå ville visualisera vår verksamhet, skapade vi en 17 meter lång tapet i entrén baserad på den systemskiss från vilken vi bygger vårat "cloud-erbjudande".

Det gemensamma utrymmet kan med några knapptryckningar förvandlas till en toppmodern konferenslokal med plats för 150 personer. Ett par knapptryckningar senare kan lokalen ljus- och ljudsättas som en bar modell "New York Lounge".

Vi är mycket stolta över att ha skapat ett kontor - och en mötesplats - som har frigjort den mänskliga energin som behövs för att inspirera till stordåd i vår bransch. Kom gärna på ett besök så vi lovar att bjuda på kontors-Sveriges bästa kaffe.


Omröstningen öppnar 2021-10-02

Ange din e-postadress i fältet längst ner på denna sidan för att få ett e-postmeddelande när omröstningen har öppnat.






Dela den här sidan