Vasakronan

Götgatan 15, Göteborg

Information
Vasakronans nya regionkontor i är en aktivitetsbaserad arbetsplats, en komplett sk ”clean desk-lösning” skräddarsytt för just Vasakronans arbetssätt. Här jobbar man inte vid fasta skrivbord utan väljer den arbetsplats som passar bäst för stunden. Okidoki har varit arkitekt och deras uppdrag har omfattat hela ansvarskedjan för såväl ombyggnation, koncept och inredning av den 1100 kvm stora kontorslokalen. Kontoret är belägen i Göteborgs kommersiella centrum ”Nordstan”, som årligen har 37 miljoner besökare. Projektet färdigställdes i december 2014.

Arkitekter: Karin Skoglund, Annika Hedeblom, Alexandra Lindberg och Moa Rundlöf
Upphovsman: Okidoki

Motivering
Genom ett nära samarbete och dialog mellan arkitekt och verksamhet har lokalen utformats för att erbjuda en bred variation av miljöer och arbetsplatser som tillgodoser verksamhetens samtliga behov. Processen har löpt genom allt från workshops och intervjuer med medarbetarna till projektering, möbelformgivning och produktion. Löftet mot omvärlden skulle vara Vasakronan som drivhuset i stadens mitt - där både människor, verksamheter och grönska växer tillsammans. Som storägare i Nordstan vill Vasakronan ge någonting tillbaka till staden. En ”pocket park” eller ”fickpark” i urbanitetens centrum ska bjuda in besökare och hyresgäster till Sveriges mest öppna kontor. Arbetsmiljöerna är utformade med trädgårdens solblekta färger och grönska. Material som trä, metall och olika sorters glas kombineras med grafiska mönster som förstärker konceptet. Såväl fast som lös inredning, såsom möbler och armaturer, har specialdesignats och producerats specifikt för Vasakronans regionkontor. Ledord som har genomsyrat projektet är bl.a. samverkan, hållbarhet och inspiration.

Designen är tydligt sammanhållen och lokalernas utformning speglar den öppenhet som företaget vill stå för och som de vill bemöta sina besökare och kunder med. Den vackra miljön är något som personalen trivs i och känner stolthet för.”

Foto: Milad Abedi och Ulf Celander

Omröstningen har avslutats





Dela den här sidan