Briab Brand & Riskingenjörerna AB

Magnus Ladulåsgatan 65, Stockholm

Information
Briabs huvudkontor i Stockholm är beläget på Magnus Ladulåsgatan 65. Kontoret är på 811 kvm.
Inredningsarkitekt är BSK Arkitekter genom Marco Checchi, Anders Johnsson och Martin Ku. Fotograf är Per Kristiansen.

Koncept: Briab ville att det nya kontoret skulle understryka den moderna organisationen. I konceptet tog arkitekterna fasta på idén om Briabs förmåga att forcera komplexa hinder. Man har valt att jobba grafiskt tydligt med några signalkulörer mot en neutral baspalett. Installationer exponeras och exempelvis är sprinklers målade orange. Detta för att lyfta fram Briabs kompetensområden som oftast underordnas arkitekturen och låta de ta mer plats i gestaltningen. Olika nivåer och lekfulla rumsliga inslag är ett annat tongivande grepp som arkitekterna dragit långt och som skapar ett dynamiskt inspirerande kontor!


Motivering
Mycket mer än ett kontor...

Känslan av nystart, och att allt är möjligt, är påtaglig i det öppna landskapet. Vid rundvandringar med besökare hörs bland annat reaktioner om lokalens rymd, spännande design och färgsättning. Enkelt uttryckt, en miljö som ger energi och lust!

Vår mission är att hjälpa våra kunder att nå och överträffa sina mål. Vi ska med vår kreativitet och kompetens skapa unika värden för våra kunder och med vårt sätt att vara, ska vi tillföra energi och kraft att förnya. Det har varit utgångspunkten för hur våra kontor ska fungera att arbeta på, men även att besöka och vistas I.

Briab har därför valt att forma de nya lokalerna för ett aktivitetsbaserat arbetssätt där de anställdas arbetsplatser är flexibla och anpassningsbara. Arbetsplatsen anpassas efter företagets kunder, projekt och medarbetare, istället för att människorna måste anpassa sig till en statisk kontorsmiljö. Varje medarbetare har tidigare haft en egen fast arbetsplats, men nu finns en stor variation av olika spännande miljöer för att mötas eller arbeta enskilt beroende på situation och behov.

Arbetet med att skapa Briabs aktivitetsbaserade kontor har präglats av att människorna som ska arbeta där själva fått säga sitt i utformning och gestaltning av lokalerna. Alla på Briab har från projektets början deltagit genom att bli intervjuade, medverka i workshops och bidra med önskemål och idéer. Den påtagliga känslan av att arbetsplatsen är till för människorna som arbetar där beror säkert mycket på allas delaktighet i att utforma den.

“Med vår vision: Att leda, inte följa, har vi tagit steget in i framtiden och det har handlat mer om synen på vår roll som konsulter och hur vi arbetar, än att vi byter adress. Vår idé, och inte minst, vårt förverkligande av hur vi anser att ett kontor i teknikkonsultbranschen borde se ut och fungera, är en viktig del av vår varumärkesplattform. Det är ett naturligt forum för alla som vill mötas och dra nytta av i Briabs filosofi och metodik” avslutar Fredrik Hiort, vd på Briab.


Omröstningen öppnar 2021-10-02

Ange din e-postadress i fältet längst ner på denna sidan för att få ett e-postmeddelande när omröstningen har öppnat.


Dela den här sidan