NP3 Fastigheter

Esplanaden 16, Sundsvall

Information
Inflyttningsår efter totalrenovering i februari 2013, renovering av plan 3, januari 2015. Totalt 433 kvm.
Kontoret ligger i Stackellska villan som uppfördes år 1895 av bankdirektör Leonard Stackell. Huset användes från början som bostad för honom och hans familj. Arkitekt var Fr. Bengtsson.

Inredarens tankar: I arbetet med att gestalta det unga företaget NP3 så var det viktigt att få fram en känsla av nytänkande i inredningen. Av den anledningen har vi använt möbler och armaturer med ett modernt och vågat formspråk. Företaget förädlar kontinuerligt sina fastigheter och det kändes viktigt att få gestalta den ständigt pågående byggprocessen. Vi lämnade några av ytskikten med en rå känsla i betong och tegel. Vi har även tagit fram ett par konstverk i kopparrör som växer fram ur en vägg och upp i undertaket. Några av armaturerna påminner om bygglampor. En av de viktigaste önskemålen från NP3 var att kontoret skulle kännas varmt och inbjudande. Som kontrast mot den lite industriella och råa känslan i lokalen har vi använt mängder av färgstarka textilier i oväntade mönster.
Regina Bengtsdotter, Bengtsdotter Inredningar

Foto: Alexander Moser, Maria Högback


Motivering
Vi får ofta höra ”wow”, ”åh” eller ”gud så fint” från våra besökare. Många är imponerade över vår inredning och att det är så annorlunda och smakfullt. Det gör oss väldigt stolta, över företaget och över oss själva. Huset är en del av stenstaden i Sundsvall och efter vår renovering fick lokalerna en helt annan atmosfär och känsla. Det har fått tillbaka den själ som förlorades under någon av de otaliga renoveringar som huset har fått utstå. Stor känsla har lagts vid husets karaktär och fina insatser har gjorts för att ta tillvara på lokalernas historiska värde. Oväntade stilkrockar gör inredningen intressant och lockande. Samtidigt finns här en stor harmoni och en finstämd färgsättning. Vi upplever att det känns som att komma hem, eller som att mötas av en stor varm famn. En stor del av dagen får vi möjlighet att vistas i en vacker och stilfull miljö. Det är en ynnest.


Omröstningen har avslutats





Dela den här sidan