Kungsleden

Warfvinges väg 31, Stockholm

Information
Kungsleden flyttade in i sitt nya huvudkontor, som är på 1 800 kvm, den 21 september 2015. För oss som både fastighetsägare och hyresgäst har det varit viktigt att ha ett hållbart förhållningssätt till både renoverings- och inredningsarbetet. Till exempel har vi återanvänt över 60 procent av inredningen från vårt gamla kontor på Vasagatan.

Vår målsättning har varit att spegla det Nya Kungsleden – en långsiktig fastighetsägare som har glimten i ögat och sätter kundupplevelsen i fokus. Vi har valt att plocka fram våra bärande idéer i det konceptuella arbetet med lokalen, exempelvis vår klusterstrategi som innebär att vi samlar flera fastigheter inom ett område.

Vårt kontor är en inspirationskälla, för både presumtiva och befintliga hyresgäster, och visar hur man på ett kostnadseffektivt sätt kan vara kreativ i sin hyresgästanpassning och skapandet av en modern kontorsmiljö.

Samtliga bilder är tagna av Måns Berg.

Motivering
Kungsledens nya huvudkontor omfamnar och kommunicerar en känsla av närvaro, modernitet/samtid och lekfullhet

Med utgångspunkt i orden professionella, personliga, innovativa och utmanare, vilka är våra varumärkeslöften, startade vi vår gemensamma resa mot ett nytt huvudkontor som speglar det Nya Kungsleden.

Vi har skapat ett kontor där du får ta del av hela Kungsleden, ett nyskapande Kungsleden med glimten i ögat, som ger det lilla extra – ett upplevelserikt Kungsleden som överraskar.

Tillsammans har vi skapat upplevelsen av kontoret med inspiration av staden, en stad med hus, torg, en huvudgata och små trädgårdar som stimulerar din fantasi och kreativitet.

I kontorets mittpunkt är torget en samlingspunkt fylld av aktivitet och puls. Här ligger reception, café, en lounge och en matsal möblerad för stora och små sällskap. Matsalen delas upp av scenen i tre trappsteg som både är en variation av matsalssittningen till vardags och en plats för anföranden, stämmor och fest.
 
Runt hörnet och längs kontorets huvudgata hittar vi ett kluster av möteshus, med variation i fönstersättning och fasad som bygger en personlig och levande stad. En fasad bjuder på en bokhylla där du också kan sätta dig ned och plocka upp en bok i väntan på nästa möte. Andra hus har fasader som varieras från runt och mjukt till stramt elegant, alltid med glimten i ögat.
 
I möteshusen finns både traditionella mötesbord och lägre sittning för att kunna husera alla typer av möten.

Mellan husen bildas kreativa trädgårdar, här kan man komma undan en stund, man kan ha stående möten och rulla ut ritningar eller sitta ned i en mjuk soffa, de är gröna lungor i kontorslandskapet.

Kontorslandskapen är hemmet, där du är som mest, de är ljusa, harmoniska och varma med mjuka skärmar mellan borden.

Ute på terrassen står både långbord och mindre cafémöbler, den är lummig med växter och det finns en gräsmatta där man kan ta en paus från arbetet.

Välkommen på en promenad genom händelsernas stad – Kungsleden.

Omröstningen har avslutats





Dela den här sidan