Happy Socks AB

Kungsgatan 12-14, Stockholm

Information
Kontoret som ligger mitt på Kungsgatan i Stockholm renoverades vintern 2014-2015 och var klart för inflytt den 1 april 2015.
Kontoret är smarta 600m2 med vackert parkettgolv och bärande pelare i ljus lokal och med många och stora fönster.
Piktur AB med Axel Wannberg i spetsen har skapat de vackra möblerna och inrett kontoret till perfektion.

Axel Wannberg om tanken bakom kontoret: "Eftersom Happy Socks produkter är inspirerade av olika kulturer och resor runtom i världen ville jag implementera det i designkonceptet. Idén blev att ett besök på kontoret skulle kännas som ett besök hos en äldre, kvinnlig diplomat. Denna fiktiva, beresta, karaktär hade noga valt ut objekt och med finess valt att visa dem. Obunden till en viss stil, sofistikerat och varmt blev några av ledorden."

Fotograf: Marcus Hansen
Extrabilder: Molly Dalenbäck


Motivering
Happy Socks har tillsammans med Piktur skapat en arbetsplats med rum för kreativitet och inspiration. De handgjorda unika möblerna i underbar pastellrosa, vacker mörkbetsad ek och mörkblått läder gifter sig med underbart med inredningsdetaljer i form av levande växter, vaser i alla färger och former samt vackert målade pelare. En mängd tavlor pryder kontoret där vi stolt visar upp bilder från fotograferingar och samarbeten genom Happy Socks historia tillsammans med en magnetvägg som är täckt med affischer.
I de generösa personalutrymmena för fikarast eller snabba möten sitter man i härliga fåtöljer och soffor i mjuka färger. Retrolampor hänger runt om i lokalen tillsammans med de moderna och gör ljussättningen behaglig.
När man kommer in på kontoret möts man utav en reception som är handvävd utav mörkbetsat ek-fanér och med stora ljusa fönster i bakgrunden ut mot en vacker gård med trädgård. Ute på våra två stora terrasser hittar vi färgglada möbler och som småningom ett växthus som kommer att användas som mötesrum året runt.
Happy Socks huvudkontor har Sveriges snyggaste kontor 2015 inte minst för våra unika och handgjorda möbler utan för att vi vågade gå steget längre och testa färger och former som ingen tidigare skådat på en arbetsplats. Den stora lokalen är välplanerad och genomtänkt på alla sätt och tillsammans med de handgjorda möblerna är vårt kontor en välkomnande lokal där många kreativa själar arbetar.


Omröstningen har avslutats





Dela den här sidan