King, Midasplayer AB

Sveavägen 44, Stockholm

Information
Vi gav King ett kontor där man kan upptäcka något nytt bakom varje hörn. Ett kreativt kontorslandskap som kommunicerar Kings själ, en plats som med ”kul” och ”magi” som ledord kan kallas ett kungadöme. Resultatet blev ett kontor som ”andas King”.

Arkitekt: Adolfsson & Partners
Fotograf: Joachim Belaieff & Kristian Pohl

Vi har skapat en varierad och flexibel rumslighet kring de olika arbetsteamen med specialriktade flyttbara textila skärmar i form av ett stiliserat geometriskt landskap. Varje skärm har färgsatts och kombinerats ihop olika beroende på vilket landskap de befinner sig i. Deras lekfulla form löser upp den räta arkitekturen, skapar rum i rummen, samt bidrar till en bättre akustisk miljö. Samtliga skrivbord har rundade vänliga hörn och är höj och sänkbara för en ergonomisk arbetsmiljö.

Varje multifunktionsmöbel har en gemensam större papperskorg, klädstång och krokar för att kunna hänga av sig sina ytterkläder i närheten av sin arbetsplats. Personliga skåp och annan förvaring. Sittpuffar och plats för stapelbara pallar för de spontana mötena vid
skrivborden.

Vi har skapat en miljö som främjar både digitala och fysiska möten. Platser för avkoppling, koncentration, fokus, interaktion och lek. Mötesrummen varierar i storlek för både större och mindre bokningsbara möten. Varje rum har sin egen grafik som följer områdets koncept dels på en fondvägg och på rummets glas i förgrunden. Det skapar ett diorama (tittskåp) som ger perspektivistisk och scenografisk helhetsbild. Runt om i kontoret finns många platser för koncentration eller samtal såsom mindre obokningsbara rum, en egen hytt i ubåten, bussen eller spårvagnen eller att kunna dra sig undan till biblioteket; ett rum för tyst koncentration eller avkoppling framför brasan.

Den största gemensamma samlingsplatsen är Pavilion Park - en inkluderande festplats där inspirationen har hämtats från den svenska folkparken, mixat med lite tivoli och nöjespark. Här kan hela King samlas för måltider eller större event.

Motivering
The Kingdom är ett av Sveriges mest genomarbetade varumärkesanpassade kontor designat in i minsta detalj för den snabbväxande tech-branschen där inget är lämnat åt slumpen.

Omröstningen har avslutats





Dela den här sidan